Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Szia!
Van valami változás?

h2j6ycpem

01-11 összekötve, DIP Kapcsoló SRC állapotban. Egyébként ez abban az állapotban is volt.
Sajnos semmi változás nem történt.

Révész Richárd

Hát ez nem jó hír.
Holnap beszélek a magyar képviselettel, ha nem felejtem el, hátha mondanak valami okosat.

h2j6ycpem

Köszönöm szépen. Remélem valami biztatót tudnak mondani.

simarex

A leírásban a hiba kod analog kártya hibára utal.Gyári javaslat, service , ill készülék csere, de ne legyen igazam.

h2j6ycpem

Igen. Én is ezt olvastam, de a remény hal meg utoljára.
Valószínűnek látszik a kimeneti IGBT valamelyike hibás.
Akkor is I/O hibát azaz F122 a hibakód.

Petya

Szervusz Gábor!
A furcsa nevű csornai Petya vagyok a fórumról...☺☺
Palástmarókat postáztam ma!
Postán maradó ként adtam fel.
Üdvözlettel.Petya
Petya

ANTAL GÁBOR

köszi : majd ha nem dolgozol csöngess meg és visszahívlak egy más ügyben ..

Keny300

Sziasztok,

Kb 2hónapja telepítettem egy Omron J1000 4kw-os Frekvenciaváltót egy gyalugép előtolóművét vezérli
 eddig semmi gond nem volt vele.
,de most rendszeresen menet közben kiáll OU hibára.

A gépkönyvben leírtak:
 hibakód: OU   DC köri túlfeszültség
Lehetséges okok:
A DC-busz feszültsége túl magasra
emelkedett.
Túl rövid a lefutási idő
Ki van kapcsolva a megrekedés elleni
védelem.
A féktranzisztor/fékellenállás megsérült.
Instabil motorszabályozás OLV módban.
Túl magas bemeneti feszültség

Ezeket a paramétereket ellenőriztem a motor sorkapcsait
és a kábeleket is,de hibát nem találtam.
Valakinek van valami ötlete ,hogy még esetleg mi lehet
a hiba oka?

Csuhás

Talán valami bejáródott a gépen, és megálláskor kevesebb mozgási energiát nyel el a mechanika, és több jut a váltóra. Szerintem növeld meg a lefutási időt mondjuk ötven százalékkal. Ha ettől megszűnik a hiba akkor ez lehetett az ok.

Nem írtad hogy használsz-e fékellenállást? Ha igen akkor azt ellenőrizned kellene. Kikapcsolva ohmmérővel, vagy próbalámpával ( többet sorba kötve a nagy feszültség miatt ), vagy fékezés közben fülre, hiszen az áramimpulzusok szinte mindig hallható rezgést okoznak a huzalokban.

Keny300

Nincs  fékellenállás , de eszembe jutott hogy a külső
Potmétert nem ellenőriztem , ha az kontakthibás szerinted
az okozhat ilyen hibát?
Köszönöm a segítséget .

Csuhás

A fordulat poti nem okoz túlfesz hibát. De a poti hibája a fordulatszám ingadozásában egyébként is jól észrevehetően jelentkezne.

Ha jól gondolom a 4kw teljesítményű váltókban már benne szokott lenni a fékchopper, azaz csak egy ellenállást kell rákötni és szinte biztosan megoldja a túlfesz problémádat. Nem kell feltétlenül igazi fékellenállás, én pl két kávéfőző fűtőbetétet használok sorba kötve. Nagyon hűteni sem kell mert esztergán menetvágáskor gyakran irányt váltva sem langyosodik érdemben. Ha szerelsz rá fékellenállást a gondos szigetelésre ügyelj, hiszen a hálózatinál magasabb feszültség kerül rá.

Keny300

Kb hány OHM szerinted amit használni kéne?
Ez a hiba futás közben jön elő akkor is használja a frekvenciaváltó a fék ellenállást, Nem csak lefutás közben?

000000000

Futás közben nem igazán használja a fékáramkört, csak ha extrém alacsony lassítási idő van megadva és hirtelen csökkentesz sebességet és emellett nagy a fogatott tömeg is.
Tehát ennyi szerencsétlen együttállás esélye igen kicsi.
A fékellenállás értéke teljesítménye meg sok mindentől függ Pl : a bemenő feszültségtől a frekvenciaváltó típusától a maximális kimenő teljesítménytől.
Mondjuk láttam már olyan hülyét aki a 3x200-as frekvenciaváltót megküldte 3x400 Volttal.
Aztán még rá is kérdezett, hogy akkor ez ugye garanciális hiba ?
Na ja, igen az ! [#hehe]    
Mikor a elkó úgy széttépte az egész műanyag burkolatot mint foxi a lábtörlőt.

Keny300

Akkor szerinted mi okozhatja ezt a hibát?