Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Akár így is lehet, de NEM !
Mivel 3 fázisú 3x200 Voltos betáplálás és a hazai 1x230 között van 30 volt plusz !
Ennél a kis frekiváltónál semmi különbség nem fog mutatkozni !
A sok KW-nál már előfordulhat-na.

swa3ctmw2

A 380-at nem akartam rákötni :)
A motor tudja a csillag deltát.
Köszi a képeket is.
Ha a motor 380/220 1,1 kw-os, akkor vajon elbírja ez a frekiváltó?
Vagy esélytelen?

000000000

Tudomásom szerint ez 750 Wattos.
Terheletlenül meg tudod vele forgatni.
Ha meg baja van azt úgy is közli veled hibaüzenet formában.
 [#nevetes1]

6rk75uezn

Halihó.
Legyenszives segitsen nekem valaki.
Vettem 3db freki váltót,a bekötésében kellene egy kis segitség.
Elég lenne annyi hogy betáp-kimenet a motorra,illetve jobb/bal forgásirány.
Ezeknek a jelzései kellenének,nekem ez mindig olyan nehézkesen ment.
Előre is nagyonszépen köszönöm a segitséget.
[#worship]

6rk75uezn

Sikerült kihámozni mindhármat,de volt már olyan tipus hogy .....

flac72

Sziasztok,
van egy omron j1000 frekiváltóm, ami 1,5/1,1kW teljesítmény leadására képes 3f-u. Egy teknomotor 1,1kw-os marómotort szeretnék rákapcsolni, ami csillagban 380V kapocsfeszültség mellett 3.6A kér. Minden paramétert beállítottam a frekiváltón, és indítás itán nem pörög fel a motor, és 5,2 A áramot zabál.
Próbáltam deltában is, és visszavettem a kimenő feszültséget 220v-ra, de akkor még annyira sem pörgött fel. Állandóan az ol2 hibakóddal leáll.
Teljesen tanácstalan vagyok. Segítsetek légyszíves.
Előre is köszi
Laci

Csuhás

Kellene egy kép a motor adattáblájáról. Ennek hiányában csak találgatok: Ezek a motorok gyakran csak 400Hz környékén kérik a névleges feszültséget ( Ami gyakran alacsonyabb mint a hálózati fesz ) Ha a váltón a névleges kimenő feszültség 50Hz-en megjelenik ( azt hiszem ez a gyári beállítás ) akkor az a fenti motornál ezen a frekin kb nyolcszoros túlfeszt jelent amire vagy leég, vagy letilt a váltó. Szerencséd van hogy most az utóbbi történt. )

000000000

E1-06 Base Frequency Mennyire van állítva ?
Mert ha az 400HZ-en van akkor esélyes a motor megsült !
Alap beállítással már 30-40 másodperc alatt szénné lehet égetni egy ilyen frekvenciaváltóval ezeket a motorokat.
Tehát mérj tekercs ellenállást.
Azt mondanám, hogy a tekercs sorrend hibás a sorkapocsban, de csillagban ez nem számít csak deltában.

remrendes

Szerintem frekivaltonal nem kotunk csillagba motort.
A felfutasi idot mennyire allitottad? Gondolom ezt nezted:

flac72

A motorom frekvenciaértékét az adattábla szerint 300 Hz-re állítottam, amit az indításkor nem is közelítettem meg.

000000000

Miért ne kötnénk csillagba ?
Ha 400 Voltos a frekvenciaváltó akkor másképpen nem fog működni egy ilyen 230/400-as motornál.
A felfutási idő meg extrém kicsire állítva tudna ilyen problémát okozni.
Akár 1 másodperc alatt képes felpörgetni 0-ról 400Hz-re ilyen probléma nélkül.
Nagyobb 2.2kW 50Hz motort ettől kisebb fel és lefutási időkkel konkréten megforgattam már, de mivel a motor nem volt jól rögzítve így kicsit elrepült ! [#csodalk]
És nem panaszkodott OL-re
Anno vettem egy 5kW nagyfordulatú főorsót és azzal jártam így, hogy folyton OL hibával kiált a frekvenciaváltó.
A végén már 15kW-os frekvenciaváltóval próbáltam , de az is hasonló eredményt hozott.
Aztán kiderült, hogy ahol megtekerték a motort a nagytudású tekercselő frankón le is próbálta 400 Volt 50Hz-el.
Azonnal le is égett.

flac72

A motor adattábláján a csillagba kötés esetén 380v és 3,6A szerepel. Ha deltába kötöm, akkor viszont 220V és 6,2A táplálást igényel.

000000000

Akkor ezek szerint csak 18000 RPM-es a motor
Mondtam mérj tekercs ellenállást !
Ha nem egyformák akkor kezdhetsz vakarózni ! [#fejvakaras]
Egy olyan motornak 2 Ohm körül kell lenni deltában tekercsek között !

Csuhás

Ok, hogy ott a 380V de 50Hz vagy 400Hz tartozik hozzá?

flac72

A motor egy vadi új teknomotor 1,1kW os főorsó motor, ezért nem értem, hogy mindent helyesen kötök be, és nem indul el