Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Ejnye, hát írja könyv és Szalai is mondta, hogy 1 kOhm-os az ajánlott.
Akkor miért akarsz nagyobbat venni, amivel nonlineárisan tudod majd a fordulatot állítani???
Már az 5k középállásában is csak 33,3%-nál fogsz járni.
(feltéve ha helyes a gépkönyvben írt 10 kOhm bemeneti impedancia)

svejk

"Már az 5k középállásában is csak 33,3%-nál fogsz járni."
No, ez így nem igaz, mert nyilván 44,4% lesz az.

simarex

Szia ki kell választani az  alapjeljel forrását

A 79-es paramétert kell megváltoztatni pl 3-as.

PSoft

Lehet csak annyira igaz(elírt) ez a "gépkönyvi adat" is, mint a másik.:)

"...Javasolt potenciométer:
1kW, 2W lineáris(több fordulatú-potenciométer)"
:)

jani300

Helyi és távvezérlés üzemmódot nem lehet véletlenül állítani azon a frekiváltón ?
Ilyennel már kínlódtam . Átkapcsolgatták ,és nem a nyomásérzékelő vezérelte , hanem alapjellel lehetett állítani. Végül fél óra telefonálás megoldotta a dolgot :)
Nem néztem bele a doksiba , csak egy ötlet .

Szalai György

Az omega helyett a W az viszonylag gyakori elnyomtatás a mai gagyi fordításokban, mert a Greck betűtípusban a W billentyűre van kódolva az omega.
Nem a munkájára igényes szedőmester pakolja a betűket. A hozzá nem értésen túl az embertelen igénytelenség is jellemző lett.

A többi részlet nagyjából szabványos így kikövetkeztethető akár leírás nélkül is.
A bemenet belső ellenállása 10k Ohm. Ez sztenderd.
Így a terhelt feszültségosztó szerepét betöltő potméter ellenállása 1k Ohmra adódik, mert az osztót legalább egy nagyságrenddel nagyobb ellenállással illik csak terhelni. Ez is sztenderd.

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek a segitséget.
Ha mondotok 1-5 és 10 k Ohm ot is akkor nem tudhatom melyik lesz a helyes,ezért gondoltam hogy ha van veszek mindből 1 et,nem egy drága dolog.

Köszi neked is Simarex,igen a 79 es paraméterben állitható hogy honnan kezeljük illetve kombinációk is vannak,felületesen néztem át a doksit és ezt nem láttam,igy nem is lesz szükség a külön potira azt hiszem.

kOhm ok,omegák,áá,ezek nem nekem valók,felnézek arra aki tudja mik is ezek,és tisztába vannak ezekkele a dolgokkal.

Köszi mégegyszer mindenkinek.[#eljen]
[#worship]

Csuhás

Mind a három poti érték egyformán jó lesz.

6rk75uezn

Igy már nem lesz rá szükség.[#eljen]

t62d6ha2b

Tisztelt Uraim!

Beüzemelnék egy Samsung Fara Moscon-G5 frekiváltót.

Mivel sem tudásom, sem leírásom nincs, így telefonos segítséget szeretnék kérni szakértőktől.

Az is jó, ha leírjátok, hogy egy teljesen alap beállítás miből áll, hogy se a motor, se a frekiváltó ne füstöljön el.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Csuhás

Telefonon nem hiszem hogy akadna segítség, ahhoz készség szinten ismerni kellene az adott típust.
Leírni viszont le tudom a helyes beállítást.
Első lépés keress egy doksit a neten. Anélkül nem megy!
Nézd meg milyen a motorod. Csillag vagy delta, milyen a hálózatod, és a váltód 230 vagy 400V. Majd kezdésnek válaszd a váltón a gyári alaphelyzetbe állítást. Ha spéci nagyfrekis nagyfordulatú motorod van akkor keress hozzáértő személyes segítséget adó szakit.

Csuhás

Doksit a google az első helyen adja a "Samsung Fara Moscon-G5 manual" keresésre.

000000000

Erről van szó? Yaskawa_G5_Drive_Manual_2-15-12.pdf
Sima 50/60Hz-es motornál nem lesz füst, de a 300-400Hz-est bizony tényleg gajra lehet vágni egy alap beállításon hagyott hajtásszabályzóval.
Távgyógyítani nem szeretek, mert mire elmagyarázom addigra kétszer háromszor is megcsináltam.
Ha gondolod keress meg magánba.

000000000

A sámsung nem gyárt ilyet, csak szépen tud tampózni ! [#papakacsint]

000000000

A G5-ös szériához még leírás sem kell mert két soros szöveges kijelzője van.
Aki már párszor csinált ilyet annak nem okoz problémát ha előtte van a szerkezet.
Telefonon keresztül távirányítással kicsit macerásabb.
Pár 100 darabot már beállítottam. [#papakacsint]
Az is előfordulhat, hogy az ominózus darab is tőlem származik.