Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

A frekiváltó elé mindenképpen tegyél egy külön filtert.

s5f8tmfv3

Eddig nem volt vele gond.

s5f8tmfv3

Köszönöm, így lesz.

svejk

KERESEK
Yaskawa F7-es 2,2kW-os 200 V-os frekiváltót kölcsönbe 2-3 napra egy próba erejéig.
Csak ez a típus jó.

Akinek esetleg lenne, annak elmondom a miértjét és a részleteket.

Természetesen nem ingyen kérem, megegyezünk.

6rk75uezn

6rk75uezn

Sziasztok.
Elkelne egy kis segitség.
A lentebb linkelt kis freki váltóm van,amit évek óta megelégedve használok a kis asztali fúrómhoz amin egy Asea 370w os motor volt.
Most lecseréltem a fúrómat amin egy 350w os magyar Imi motor van,ezt nem akarja hajtani a f.váltó.

Régebben ugyan ezt csinállta egy orosz 550w os mocival,megindult egy ici picit de letiltott.
550w ig lehet rákötni motort.
A jelenleg rajta lévőt beköttem delta helyett csillagba,úgy elindul de ugye harmat gyenge.

Valakinek lenne valami ötlete?

Előre is köszönöm a segitséget.
Ui:1Ph->3Ph.
[#conf][#worship]

000000000

Akkor találkoztam hasonlóval ha a tekercsek bekötése nem megfelelő és delta kötésben egy tekercset így az áthidaló lemez rövidre zárja.
Csillagban természetesen a hiba nem derül ki 400 voltos használat mellet.

000000000

A képen jól látható a tekercsek eleje vége azonos színnel jelöltek.
Ha deltában egymással szembe kerül egy tekercs azt bizony rövidre zárja az átkötés és így indukálódó feszültség beterheli a maradék két fázist.
A hiba egyből adja magát, de csillagban semmi probléma, tehát lehet soha nem derül fény a kapocslécet bekötő balfaszságára.

000000000

Akkor a lemarad kép

6rk75uezn

Értem,tehát erre gondolsz?
Holnap vagyis ma megnézem,köszi.

6rk75uezn

Ja igen,mostmár látom a képet,elképzelhető hogy a gyárban összekeverték?

000000000

Pontosan, ez a jó kötés.
Leszeded az áthidalókat és a helyükön mérj ellenállást a kapocslécen.
Ha találsz vezetést akkor megvan a hiba.

000000000

Nem hiszem, hogy a gyárban, inkább aki variált valamit vele.
Mondjuk kinai szivattyúnál már szaladtam bele ilyenbe és azt még senki nem bontotta meg.
Tehát bármi lehetséges.

6rk75uezn

Kimentem megnézni,a tekercs bekötések jól vannak. :(

6rk75uezn

Bocsánat,a másik freki váltót linkeltem,erről a kisebbről van szó:
Ez