Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

m0cpb8m3

Szia. 5V vezérli, de kipróbáltam 10volton is. Ugyanez a gond. Igen. Félállásban eléri a vezérlőfeszültséget. 10k-s potit írnak hozzá. Ezzel raktam össze a többit is és mindegyik jól működött. Létezik hogy a kínainak a lábára léptek és a 20k-s poti lenne jó hozzá?

Sz.József

Nem hinném, hogy a 20k-s poti a megoldás...
Ha potid logaritmikus, az is megtud tréfálni...

m0cpb8m3

Az a gyanús, hogy a saját potijával is ugyanezt csinálja.

fa_kukac

Üdv! Én Omronokat programozok, ott fordult elő, hogy a gain át volt programozva 200 %-ra. Ekkor 5 voltnál eléri a maximumot, és a felső határ freki miatt itt megáll. Nem tudom a gépkönyv szerint ennél a típusnál melyik programhelyen van, de megnézném.

Sz.József

Igaz, ez elkerülte a figyelmemet...
Akkor ellenőrizd #3322-t...

m0cpb8m3

Köszi!  

http://www.exoror.com/datasheet/VFD.pdf

A 18. oldalon kezdődik a programozás.

m0cpb8m3

Asszem megvan. 34.oldal PD055
Ez lehet?

Révész Richárd

Nem.
A PD70 a megoldás.
Nézd meg mire van állítva.
0. A jó beállítás, ekkor szabályoz 0-10V között.

Zozi

Sziasztok,

Lenne egy kis problémám a frekvenciaváltó és a marómotor házasításával. Egy kínai 1,5Kw-os főorsóról lenne szó. A saját frekiváltójával megy, de szegényen valami nem 100-as mert a fordulatszámot nem lehet állítani. (nem beállítás hiba, annyi zavart kelt, hogy folyamatosan emelkedik a fordulatszám a maximumig, illetve le se lehet venni 20-30% nál jobban)

Az alagút végén a fényt egy új freki váltó jelentette, de most elkezdett dudálni. Semmi képpen nem tudom beállítani se az auto tuninggal, se paraméteresen, pedig az adatlap szerint tudnia kéne a kezelni a motoromat.

Sajnos a leírás szerint nem jutottam előbbre, az állandó mágneses motor beállításokhoz olyan paramétereket is kér amit szerintem a gyártó sem ismer, egyedül hibaüzeneteket és letiltásokat sikerült kicsikarni belőle.

Van valakinek tapasztalata a kínai frekiváltó kiváltásáról? Ő lenne a cseredarabom:

Révész Richárd

Biztos, hogy a motor állandó mágneses?

svejk

A vektoros frekiváltó beállítása szinkron motorhoz jó kis hétvégi elfoglaltság, de ahogy Révész Úr is írja, az a motor aligha szinkron.

Zárd rövidre a motor bármely két kapcsát és forgasd meg kézzel.
Ha nem érzel lüktető ellenállást a forgásban akkor az bizony csak mezei aszinkron.

remrendes

Lenne egy olyan erdekes kerdesem, hogy az mitol lehet, hogy a frekivalto nem vesz tudomast sem a potmetererol, sem ha az analog 0-10V-os bemenetere a megfelelo feszultseget adok?
Egy agregatorrol uzemel jelenleg a rendszer. Lehet ez valami foldelesi problema? A frekivalto analog bemenetet monitorozva jo erteku feszultseget kap. De hiaba kap pl 2V-ot, addig porog amig el nem eri az 50Hz-et.

HJózsi

A vezérlési mód hogy van programozva?
Milyen frekiváltóról van szó?

remrendes

Analog 0-10V-ot hasznalok, illetve probaltam a beepitett potmetert.
Ez egy Easydrive ED3100, 160kW.
Valahogy lehetett resetelni, meg azt pegprobalom.

HJózsi

A leírás 51. oldala szerint a P0.01 ( frekvencia bemeneti csatorna választás)-t 4 -re kell állítani

0:Panel analog potentiometer
setting
1:Keyboard digit setting 1
2:UP/DOWN terminal digit setting
2
3.Digital setting 3 Serial Port
provision
4: AI1 analog voltage signal
setting(0~10V)

5:AI1 analog current signal
setting(0~20mA)
6:Terminal pulse(0~10.0k)
7: Combination provision
8: External terminal choice
provisio

a reszetelés 1-es értéket fog állítani ami a billentyűzetrő való frekiállítás...