Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

gaben

Most sem cserélem őket, max. 1 évben egyszer.  
Frekiváltóval meg pláne nem fogom. Minek?
Fölteszem a legnagyobb fordulatra és csak le kell szabályoznom a potival. [#wink]

Ja igen a poti, nem okoz nehézséget, viszont rühellem a kókányolást, akkor inkább veszek egy újat. [#vigyor] [#wave]

KoLa

Egy kis segítséget kérek!
Van egy iG5A frekiváltóm a szalagfűrészen!  
Ma, akartam növelni a max frekit 90-ről 110-re,az f21 paraméter változtatást elfogadta, de nem lett magasabb a fordulatszám, maradt 90hz.
Kipróbáltam azt is hogy lefelé viszem a frekit! 50hz-re állítotam és rögtön elfogadta!!! vesztemre mert már vissza nem engedi,90-re, de még 51-re sem, most 40-nél tartok ...
Van két doksim http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/iG5A/" TARGET=_fnew>itt
Ha valaki ismeri ezt a frekiváltót, segítsen már!:)))

Csuhás

KoLa

Sajnos f24-ről f27-re ugrik! nincs ilyen beállításom, a pontos tipus: SV040iG5A-4.

vjanos

Sosem láttam ilyen egységet...

A doksi azt írja, hogy az F25 (~Maximum frekvencia limit) csak akkor jelenik meg,  F24-et 1-es értékre állítod (~Max frekvencia limitálás engedélyezése)

Szóval állítsd
- F24-et 1-re
- F25-öt ha lehet mondjuk 110-re
- és aztán próbáld F21-et is 110-re.

KoLa

Kipróbáltam ezt is! f24 nullán állt átváltottam 1-re, most már nem indul el a sorkapocsról, ha visszaállítom 0-ra akkor sem!
Ez a **ar csak romlik!

PSoft

Majd mindjárt jön a svejk, azt, mondja hogy...

Factory Reset!
[#vigyor2]

vjanos

Valami hibakódot nem ír?
"drv" és "Frq" paraméterek mire vannak állítva?

Legrosszabb esetben Factory reset és újra felprogramozni... legalábbis én így szoktam, ha nagyon belekavarodok :/

svejk

Csakazértse'! :)

Inkább magyarul írom:  
Mindig a kályhától induljunk el....

KoLa

Még nem alszok!csak légkondi van!kályha nincs!:)

KoLa

Nehezen találtam rá! mert itt factory default-ra kell keresni!

Csuhás

No és mire jutottál a resettel? Megjavult?

KoLa

Sikerült szépen visszatalálni a tegnapi alapra!
Nem volt egyszerű de megvan! a 90Hz, de nem tudok fölé menni sehogy!
Maradok itt! Kerületi sebességem 80mm/s, ezt szerettem volna kicsit emelni!

gaben

Ma este volt egy kis időm kipróbálni a Grundfos frekiváltót az állványos fúrógépen. Próbaképpen csak föllógattam a motor mellé, de nem itt lesz a helye. Marógép alatti állványon bőven van hely a számára.
Működik frankón a fordulatszám szabályzás, de ezt a motort is lüktetésszerűen hajtja.
Meglátjuk, hogy nem lesz-e zavaró fúrás közben.

http://www.imgserv.com/images/2016/07/08/PmOiRJtvk0.jpg" border=0>

gaben

Be kell valljam Gyuri, igazad volt. [#nyes]
Kis átmérőtartományban még jól működik a fúrás (kivéve persze a lüktető járást, mert emiatt is rossz vele dolgozni) de pl. 15.5mm-es fúrót használva illetve utána 16-ra dörzsárazva már egyenesen használhatatlan a nyomaték hiány miatt.
Szóval leszereltem és használom úgy ahogy azt régen megtervezték.  
Ez a hulladék frekiváltó meg jó lesz próbálni a gépeket.