Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ha a jelentősen kisebb teljesítmény is elég akkor használhatod így is. De magam hagynám deltában. viszont a ventilátor lapátjait lecserélném egy karcsúbb csendesebb kivitelre.

Peppe51

Köszönöm.
Szóval nem kezd el remegni valami "fluxuskésés" vagy mi miatt?

Csuhás

Nem. A legtöbb hajtásnál nyugodtan el lehet menni 100Hz-ig. A gond ( remegés ) inkább a kis fordulatoknál jelentkezik.

Szalai György

Emelt frekvencián a motor slip-je is nőni fog.

HJózsi

A HBM U-3 szerszámköszörű fordulatszáma 5200 1/p, a gyémánttárcsa átmérője 100 mm. Szerintem ugyanez a vágósebesség megfelel a CBN tárcsának is, akkor viszont 125 mm-es tárcsát elegendő ~ 4160 1/p fordulatszámmal pörgetni ...

000000000

Szép estét.
Az lenne a kérdésem,hogy egy Yaskawa V1000 miként állítható vissza a gyári beállításra?
Köszönöm [#wave]

gaben

Szia,

Paraméter kiválasztása: A1-03

Leírás, beállítási tartomány:

0: Paraméterek változatlanul maradnak.
1110: Paraméterek visszaállítása a felhasználó
által korábban definiált és az o2-03 paraméterrel
elmentett beállítás szerinti értékre.
2220: Paraméterek visszaállítása a gyári beállítás
szerinti értékekre.
3330: Paraméterek visszaállítása a gyári beállítás
szerinti értékekre, de háromvezetékes
működésmód szerint.
5550: Vezérlőkártya csere esetén OPE04 hiba jelentkezik. Ezzel a beállítással a kártyában tárolt paraméterek bemásolása megtörténik az inverterbe, a hiba törlődik.

000000000

Köszönöm!
Idáig eljutottam, csak ezeket a számokat nem tudom módosítani.

sanyi84

Nagyon hasznos volt a hozzászólásod. Köszi. Akarom mondani darex köszörűnél is csakxcseréljük a követ alkalmazásgoz, azaz hogy hss vagy keményfém a köszörült fúró.

000000000

Közben rájöttem a bal@szságomra[#nevetes1]Egyszer beírtam egy kódot, amit csak így lehetett feloldani: -> A1-04- itt STOP+FELFELE NYÍL egyszerre megnyom, majd az így megjelenő A1-O5 alatt beírni a kódot és ENTER. Ezek után már "működött" a leírás szerint. Az a[#nevetes1] szerencse, hogy megvolt a kód. De azért köszi![#integet2]

KoLa

A Hitachi L100-as frekiváltó PWM-es vezérlésével kapcsolatban most rájöttem valamire, ami nekem újdonság, de megoldotta a problémámat!
Esztergagép főorsó hajtásról van szó!
Talán egy fél évvel ezelőtt hirtelen megbolondult a főorsó fordulat szabályzásom! irreálisan működött!nem tudtam mi okozza! pár hétig kísérleteztem a Linuxcnc beállításain mire valami használhatót sikerült összehozni.
A linuxot hibáztattam úgy magamban, elsőre, utána az elektronikát másodikként! Ma kiderült hogy mi a bi-bi!
Az O L bemenetek kezdő és vég feszültségeinek a beállításai okozták az eltolódást!
Akkoriban megváltoztattam ezeket, ész' nélkül!és nem teszteltem vissza, így aztán pár nap után már nem is sejtettem hogy a frekiváltó paraméterit kellene visszaállítani!
Az A13 A14 paraméterek.

Ez más frekiváltóknál is így működik?

svejk

Fejből nem ismerem az L100-at de más frekiváltók  sem díjazzák, ha ész nélkül állítgatják a paramétereket. :)

y2u56a0cc

Sziasztok!

Kis tapasztalaton alapulo segitseg kellene.
Adott egy gep aminek a sebesseget analog jellel allitják.
Hitachi a frekivalto.
Ez elé kerulne szalitoszalag rendszer melyet ket omron frekivalto vinne,nyilvan kovetnie kellene a sebessegvaltozast.
A hitachi analog kimenete rakotheto a masikak bemenetére esetleg?
Szivesen vennem bevallt tapasztalat alapjan az otleteket,kiserletezni nem akarnék.egy 3 emeletes poti az gondolom megoldas lehet de eleg vegso esetnek hagynam...

d46hvfrdr

Helló!

Egyik fórumtárstól hozzájutottam egy mitsubishi u100 0,75kW-os frekvenciaváltóhoz, a frekiváltót áramalá helyezve bekapcsol, menüben beállítottam a menü 79-es pontja alatt a terminálról való használatot, RUN gombot megnyomva kattan egy relé de kimenő feszültség nincs, STOP gombra relé ismét kattan. Hibakód nincs. frekvencia billentyűvel állítható.
Ismeri valaki ezt a típust? Beállítási gondja lehet csak vagy pedig hibás?

Révész Richárd

Alapjelet addtál neki? A kijelző mit mutat a relé kattanása után?

Egyébként minden használt és új frekiváltó beállítását úgy kell kezdeni, hogy csinálsz egy gyári beállítás visszaállítást.
Ki tudja mi volt beállítva benne.

Úgy látom ezen nincs beépített potencióméter. A le-fel nyilakkal tudsz megadni alapjelet.