Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

gaben

Pontosan, ezen ne fájjon a fejetek. ;)

szf

No de 200mA-os Fi relével nem védheti közvetlenül a műhelyt!!!

gaben

Persze, hogy nem. Csak az épülő cnc gép leágazását fogom védeni. ;)

jani300

Ezt így konkrétan nem tudtam .
Próbáltam rákeresni de nem találtam hirtelen semmi konkrétumot . Kötelező már a fi relé?
Innét kezdve érdekes akkor az egész frekiváltós téma .

szf

Akkor faca. Csak az elmúlt időszakban sok hibát és igénytelenséget láttam. Gondoltam inkább szólok.

szf

Igen, régóta kötelező. Csak tesznek rá az emberek.

PSoft

Az áramvédő kapcsolót ne úgy fogjátok fel, mint egy előírt, kikerülhetetlen valamit.
Az élet biztonsága, mindenkor, mindennél fontosabb kell hogy legyen.

Szalai György

Gondolom, az új leágazás védelmére már nem a ,,jól beváltat" veszed.

Inkább valami korszerű és U jelölésű típust, ha nem is intelligens elektronikásat.
Ne legyen S jelölésű, mert az a késleltetett időszelektív fajta, ami után egy alapidejűt is be kell még építeni.
[#wave]

gaben

Szia Gyuri,

természetesen az U tipusút fogom választani, vagy Eaton-t vagy Moeller-t. Most Schneider-es van, de az sima 30mA-es.
De ahelyett is kellene valami korszerűbb cucc, ami a pulzáló egyenáramokra is szelektív, mert rengeteg elektronikai kütyü van már a háztartásokban.
Ma egy kicsit jobban utánaolvasok a témának.

000000000

A kettős üzemet a Yaskawa úgy értelmezi, hogy HD módban változó terhelésű, nyomatékigényesebb hatások valósíthatók meg, de ennek fejében alacsonyabb a teljesítmény.A nagyobb terhelhetőséget inkább konstans terhelésre (pl: szivattyú, ventilátor) ajánlják.

ckeres

Szalai György

Kérdés: Vektoros frekvenciaváltó alkalmas lehet egyszerűbb arányos szervó jellegű felhasználásra?
Konkrétan: Dugattyús légkompresszor 3 fázisú, rövidrezárt forgórészű, aszinkron motorját fordulatszám-szabályozni, a légtartályra szerelt, analóg kimenetű nyomásmérő jele alapján, +- 0,5bar nyomástartományon belül.
Feladat: A tartályban a légnyomást szinten tartani, a motor durva be-ki kapcsolgatása nélkül.

Analóg alapjel képző egy stabil DC tápra kötött potméter.
A különbségképzőről még fogalmam sincs. Esetleg ezt a feladatot ellátná a frekvenciaváltónak valamilyen belső áramköre? (Ha PID is van benne, az már mennyország.)

szf

designr

Szerintem PID nélkül is megoldható.
Egy megfelelő méretű tartály és a frekvenciaváltó felfutás-lefutás..start-stopp freki megfelelő beállításával nyomástávadó 0-10V és mennie kell.

jani300

Gőzkazánok tápvíz ellátása ,két kazánházban is frekiváltó- nagynyomású szivattyú párossal volt megoldva .
Megoldható szerintem is .
Helyi vezérléssel ment alapjel képző potiról .
Távvezérléssel , nyomástávadó vezérelte .