Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Mikor bontották az ominózus üzemet akkor mázsa szám vettük az egyik pesti méhtelepen ezeket.
Épen most javítok egy ilyen 750 Wattost [#papakacsint]    
Tehát maradjunk ebben.
Amúgy meg több lépésben programozható a menü elérési szintje.
Alapon csak az Quck Start-ban csak pár paraméter elérhető míg az Advanced szinten akár a  tönkretételig engedi a módosításokat.

flac72

Sziasztok
Frekvenciaváltót keresek 1,1 KW-os min 300Hz-es és min 6,5A kellene, amivel marómotort hajtanák meg. Csikarc kolléga hirdet a fórumon egy 3kW-os moeller DF51-340-3k0-t. egy kicsit túlzásnak tartom a feladathoz. Segítséget kérnék ez ügyben, vagy esetleg, ha valakinek erre a célra megfelelő frekvenciaváltója van az is érdekel.
Előre is köszi.

ckeres

Yaskawa váltóknál pontosan hogyan kell értelmezni ezt a "Normal/Heavy duty" dolgot ? Mert pl. V1000 1.1Kw váltónál HD módban csak 0.7kw motorhoz ajánlják.
Azt gondolnám, hogy egy hobbi szalagcsiszológép hajtása 1.1kw motorral az nem HD, jól gondolom elég lesz ehhez a motorhoz ez a váltó ? [#pardon1]

[    

gaben

Szia,

tökéletes lesz a célra.
El ne felejts viszont deltába kötni a motort és úgy hajtani. ;)

üdv, Gábor[#wave]

ckeres

Köszönöm [#worship]

Igen, olvastam, hogy úgy kell... Ennek ellenére az interneten összeolvasgatott villanyász "tudásommal" tuti nem én fogom beszerelni, csak alkatrészeket szerzek be hozzá...

gaben

Használt már valaki közületek direkt frekiváltókhoz készült FI relét?
Tapasztalatok?

000000000

Lenze típusok akár 300 mA-es hibaáramút is leveri.
Az meg már semmit nem véd, csak a ropogósra süléstől véd meg.

gaben

Nem lenze, yaskawa.
De nem ez volt a kérdés. ;)

000000000

Nem tudom, de a direkt frekvenciaváltóhoz készült FI relé miben különbözne mint az általános ?
Maximum a hiba árama sokkal magasabb.

gaben

Ezt én is így gondolom, de valami szelektivitás lehet benne, mert a lökőáramokat bírja a katalógus szerint.
Holnap rákérdezek egy konkrét típusra.

Jóccaka
[#wave]

PSoft

szf

Mi rendszeresen építünk be (kiszaladtam, a mostani szekrénybe Eaton PF7-U).Yaskawa termékekkel jó lesz. A gyakorlat azt mutatta,hogy a shneider és az Eaton termékekkel nem voltak gondok.
De a gépkönyv leírja, hogy mit kell alkalmazni.
Mi a Yaskawa termékek elé is àltalànosat hasznàlunk, még nem találkoztam olyannal aminek nagy lett volna a hiba árama.

gaben

Yaskawa-nál még én sem tapasztaltam ilyet és a mostanival (J1000) sem volt gond egy negyed óráig, de elkezdtem programozni és egyszer csak elszállt a 30mA-es Fi relém.
Motor még nincs bekötve, egyelőre üresen próbálom beállítani a paramétereket.
Nem tudom mi lehetett neki a végső lökés a beállításokban, talán sikerül rájönnöm.
Ha viszont a túl nagy szivárgóáram az oka (gépkönyv szerint 200mA-es FI relé kellene neki) akkor viszont egy külön betápot kell húznom a műhelynek az órától.
Ami megoldható, mert csőben szereltem mindent, viszont rá fog menni fél napom és egy halom új vezeték.
Bár ha arra gondolok, hogy ezzel megoldom a lakás és a műhely önálló védelmét, akkor megéri.

szf

Ettől, hogy lesz a műhelynek önàlló védelme?

jani300

Ezt kérdést most én nem értem .
A meglévő fi relé előttről készít egy új leágazást , gondolom . Azt védi másik fi relével .