Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm a megerősítést!
A motorokon rajta van a fesz, áram, cos.fi, tehát a felvett villamos telj. ebből számítható.

bmejdz9nu

Megjöttek az amcsi 3x200-230V frekiváltók...
De a töketlen amerikai 0.4Kw-os helyett 0.1Kw-osokat küldött...
A pénzt már visszaküldte... de a "magyar angyalügyi hivatal hozzáadott értékét" nem... így van három 100W-os frekiváltóm... Áfába és vámba... :)
Csak azt sem tudom milyen mocival teszteljem...:) nincs ilyen kicsi itthon... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/P1170958.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Az elv működik a valóságban!!! Emlékeztek rá...? ---- #258 ---- itt...
Amcsi 3F 200-230V-os frekiváltó 1F Európairól... Működik! Ugyanaz a frekiváltó... gyakorlatilag a gépkönyv is ugyanaz... a kondit nem vizsgáltam mert nem 0.4-es... de szerintem egy gépsorról valók...
Ugyanaz a fröccsöntő gép csinálta mindegyiknek a dobozát... ugyanaz a gép rakta össze a panelt... ugyanaz a menű... [#wave]
Megjegyzem: 180W-os mocit simán hajtja... mert többet tud mint 0.1Kw...

Szedlay Pál

Péter!

Azért vigyázz mert hosszútávon károsodhat.
Az én frekiváltóm 5,5Kw-os és átmenetileg tud 11,5Kw-ot is de soha nem probáltam huzamosabb ideig ezzel a teljesítménnyel.

bmejdz9nu

Ez az OMRON tud magára vigyázni úgynézem... nem enged hüleséget... tudja mekkora... +20%...:)
De szerintem csak a hűtőborda kisebb... szerintem az IGB-t-t sem gyártanak ilyen kicsit... :) Szerintem az elektronika a 0.4-es-é... csak üzletpolitikai alapon a szoftver viszafogottabb... (a ház is akkora)
De itt a lényeg az US 3F... :)

airfoil6205

bmejdz9nu

Hűha ennyiért én is eladnám az OMRON 0.55-ösömet... dehát ez kb. az új ára... ennyiért adtam el a (utólag fáj a szivem) egy vadi új 1,5Kw-os Hithachi frekiváltót... de jó helyre került...

Szedlay Pál

Nem adtal el olyan rosszul én 35K-ért vettem az új Hithachit 5,5Kw.: Ebay.de

bmejdz9nu

de biztos az 3F bementű volt... azok jóval olcsóbbak!

bmejdz9nu

Frekiváltó és motor "tuning" ...   Érdekes...  
az 50 Hz-es 2 polusú "hagyományos" asszinkron motorokat 120Hz-ig tudom hajtani... (100-ig tuti)
az 50 Hz-es 4 polusú "hagyományos" asszinkron motorokat 240Hz-ig tudom hajtani... (200-ig tuti)
Ennek van valami tudományos magyarázata?  
Tehát gyakorlatilag mindegyikből majd 6000-es fordulatot lehet kivenni... persze a nyomatékuk csúcsa az különböző... a névleg fordulaton van...
A BF20 motorcserénél talán jobb lett volna 4 pol. motort használni, mert akkor a kis fordulatokon még nagyobb lenne  a nyomaték (persze minek, de :)...
Tehát a 4 pólusú asszinkron motor joban "tuningolható" frekiváltóval... ? !
A kényszerhűtő ventilátor általában ugyanakkora rajtuk... tehát a hangja, sem lesz nagyobb... nem is melegszik jobban... persze, nem igazából értem...

Szedlay Pál

000000000

Számomra nem világosak a tesztkörülmények.
Pl.: a motorok átkercseltek?, a frekiváltón
mindent átparaméterezel? Egy gyártótól vannak
a motorjaid?
Egyébként egy átlagos frekiváltótól és motortól
a névleges fordulatszám 0.2-0.3,...., 1.1-1.2
szeres tartományban módosítható, ha korrektül
betartjuk a játékszabályokat. Így aztán nem
kell túlzott elvárásokat támasztani ettől a
vezérléstől.

bmejdz9nu

Nem. Mindegyik originál gyári - nem tekert!  
Nem. a Frekiváltó beállítás is ugyanaz...
Nem. Különböző gyártó, de Balunál is a 4pol motor tovább bírta (ha jól emlékszem)
Tudom. Látom az áramfelvételből... névleges forduat felett "elfogy" a megkívánt fesz... azaz az áram... ez logikus.
De tudod... általában a nagyobb fordulatnál kell a kevesebb erő... a gyakorlatban... pl. főorsó... nagy fordulat - kisebb maró... tehát "jó valamire"
Hogyan lehet...[#fejvakaras]

dg8n4i8x

Jól emlékszel! :) Terhelve 3x gyorsítóáttétel és marás, olyan 110-120Hz-ig tudom gond nélkül használni...

000000000

A motorokat terheled is, vagy csak üresen
tesztelted így?