Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

"Hát ez az... az asszinkron motoroknak van egy alapárama... ami annyira nem emelkedik... mint pl. egy DC motornak... "
Mert ott van a cos fi, és az üresjáratban nagyon kicsi.
Ha megméred valós teljesítmánymérő műszerrel akkor az AC motornak is szépen megy fel a teljesítményfelvétele a terheléssel arányosan.

bmejdz9nu

Ez az alapáram... ami van... mérhető... azaz látható a frekiváltón... üresjáratban... ez veszteségként kell felfogni? Ez egy homály számomra.... :)

svejk

Amit mérsz áram az átmegy a tekercsen,csak akkor épp nem feszültségmaximum van, ezért kisebb a valós teljesítmény.
De sajnos a vezetéket melegíti, ezért küzd az áramszolgáltató a rossz cos.fi ellen.

svejk

Azt meg nem mondom neked hirtelen hogy a frekiváltó kijelzőjén azt az értéket látod-e amit Te műszerrel mérsz egy fázison :(

svejk

Persze csak az a rész fordítódik melegedésre, ami a mért áram és a vezeték(tekercs) ohmos ellenállásából adódik.

hyn6ys8wt

Van rajta 4 digites Led kijelző...

hyn6ys8wt

De sajnos nincs és még a németet sem tudom megnézni mert vacakol a dvd-m. Bár a német manual biztos hozzáférhető a neten is...

svejk

Sejtettem...
Ez a baj ezzel a qrva Siemes-el, mindenüket titkolják.. (lehet nem tudják hogy már nem vagyunk cocom listások:( ????  )
Az Omron az LG, még a Delta is mindent lefordít...Az első kettőnek még azt hiszem magyar helpdeskje is van...

bmejdz9nu

Ezért kell oroszt használni... [#vigyor2]
Ha megvan a leírás onnét is szép az élet...
Tudod nekem is volt egy Siemens-em, megnéztem a leírását aztán "passzoltam" azonnal... [#vigyor2]

msas

Azt is vegyétek figyelembe, hogy az adattáblán lévő W az nem a leadott, hanem a hálózatból felvett teljesítmény, Tehát az 550 W-os motor sohasem ad le a tengelyén ugyanannyit.

bmejdz9nu

A porszívónk is ilyen...[#vigyor2] Csak felveszi, melegszik de nem szív...
De a háziasszony amikor veszi csak azt nézi hány wattos...

svejk

Ebben biztos vagy?
Én eddig úgy tudtam hogy a tengelyen leadott mechanikai teljesítmény van megadva az adattáblán.

svejk

Ebben biztos vagy?
Én eddig úgy tudtam hogy a tengelyen leadott mechanikai teljesítmény van megadva az adattáblán.

msas

Hát 1970-ben érettségiztem, akkor még úgy volt,
és olvasom a Népszabadságot meg a Magyar Nemzetet is, de nem írták, hogy változott volna ez a szokás,
Üdv :Sanyi

000000000

A normális és komoly motorgyártó cég mindig
a legnagyobb hasznos teljesítményt adja meg
a motor adattábláján, vagy adatlapján.