Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

"Döglött" frekiváltók is vannak... :) Próbálok...  Az elv? Szerinted? Amit írtam?

bmejdz9nu

Az nem járható ebben a szituban... csak az európai egyfázis...

bmejdz9nu

Persze még egy buktató lehet... Ehhez kellene valaki aki jól ismeri a 3 fázis bemenetű frekiváltókat...
Ha figyeli, hogy fáziskimaradás van... Na az akkor az "tragikomédia" ... [#rinya]

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Egy probát megér!
Állom az első költségeit, ha bejön mindenki csak nyerhet vele.....

Hallihó!

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Egy probát megér!
Állom az első költségeit, ha bejön mindenki csak nyerhet vele.....
Én megcsináltam a Majki félét...csak sajna kicsi a freki, de kitűnő!!! (1.5-KW-ig)

Hallihó!

svejk

Na olyannal még nem találkoztam..
Itthon (csak egy fázisom van)
úgy szoktam a 3 fázis bemenetűeket beüzemelni/próbálni,hogy eléteszek egy 400/230 V-os trafót fordítva, és a 3 bemenet közül bármelyik kettőt használhatom.
Persze több kW-osaknál lehet hogy van fázishiányvédelem. Én max. 3,5 kW-ost használtam eddig.

D.Laci

A Mach tudja korigálni a PWM-böl származó eltéréseket ha a főorsón van egy jeladó.
Félig már AC szervó...[#wink]

bmejdz9nu

Na "beválaltam" egy-két USA frekiváltót...
Ez nem volt olyan olcsó... de ebből van ugyan ilyenem "europai"... Tehát kezdetnek/tesztnek kiválló!

http://i20.ebayimg.com/08/i/000/bd/9e/0b3d_1.JPG" border=0>

http://i16.ebayimg.com/05/i/000/bd/9e/0b89_1.JPG" border=0>

Omron SYSDRIVE Inverter 3G3JV-A2004.

e3h0cv4ph

Az nem olyan nagy dolog, egy logikai áramkör figyeli, ha nincs meg mind a 3f akkor letilt.

bmejdz9nu

Vak is azt mondta... majd meglátjuk... [#vigyor0]  
Azért lesz jó indítási kisérletnek ez az OMROM, mert ebből van "echte" europaim...
Ha gáz van... lehet összehasonlítani... sőt azt a "bizonyos" pufferkondi dolgot is meg tudom nézni...

e3h0cv4ph

A Majki félét én is megcsináltam, tényleg jó (csak kicsi a freki) de ha mindent összeadsz (panel, PIC, FET-ek, doboz, munkadíj) ezért már kapsz egy olcsóbb gyárit is (vagy egy Varsányi féle "pár dolláros" darabot (ezen dolgozok)).

De tényleg rá kellene mozdulni a témára!
Péter az lenne a jó ha egyforma darabokat tudnál szerezni (érdekelne, hogy mennyi is az a pár dollár?), ez megoldható szerinted?
Üdv:TT

e3h0cv4ph

Neked ez a PWM-es főorsó vezérlés (PID-es szabályzással) működik? Mert nekem még nem sikerült rávenni a MACH-ot (elméletben tudom, hogy kell de a MACH nem azt csinálja amit kéne, vagy van valami apróság amiről én nem tudok?)

bmejdz9nu

Várjuk meg ezeket... Ha az elv jó...(#258) kiderül...
Vanak frekiváltók... írtam miért "szerencsés" a helyzetünk... mert "szegény" amcsi hobbysták ezeket otthon nem tudják használni...

e3h0cv4ph

Most ezzel (OMRON 3G3JV) van valami baj?
És mi a tényleges különbség ez európai és az amerikai között? Csak a bemenő fázisok száma?
De 3 fázisról gyönyörűen megy?

e3h0cv4ph

Ja most esett le. Gondolom ez még csak postán van és nem a kezedben?