Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Hát ez az! ez 3x230V-os... mi meg 1x230V-ról akarjuk... Ez a kérdés! Lenni menni, vagy nem menni... [#vigyor0] (postán van még csak)

e3h0cv4ph

Kapisu. Most már értem. Nekem 3F van otthon ezért ezért nem értettem mi a baj.
Azt mondják, hogy kb 1,5 KW-ig (max 2-ig) mehetnek ezek a cuccok 1F-ról. Fölötte már necces a dolg (meg elég sok áramot is vesz fel).  
Érdeklődöm! És várunk. Üdv:TT

bmejdz9nu

Akkor te vagy az egyetlen akinek 3x230V van otthon... [#confused] Nekem sajnos csak 3x400V pórnépi... sőt az is csak 50Hz-es...

D.Laci

Perpilanat nem. Volt egy ujra telepités... Amugyis csak kiprobáltam, elég macerás beállitani. Nem igérem hogy ma de holnap biztos beállitom és konzultálunk ezügyben. De HJózsi talán kapásbol tudja...

Miki2

Szia Péter!
Ha Te is a "0" és a fázisok között méred, neked is lesz 3x230.

bmejdz9nu

Persze, de ezek mások... 3 fázis de kisebb a fesz... Tatai csak elírta (szerintem)... én meg ilyenkor "kontrázok" ...[#kacsint]

000000000

Na ezt most nem értem.
Minél kisebb a fesz?
3x230 vagy nem?
Miki szerintem ezt nem viccből írta, vagy igen? Így tényleg lehetne 3fázison 230 Voltod nem? És ez is lehetne a cél. Így egy az egyben használható lenne nálunk is, nem kell vele semmit csinálni.

HJózsi

Mach3Turn.pdf 5.4.6.6 fejezet... PWM-el nem kisérleteztem még, Step/Dir-el megy, nem kételkedek, hogy PWM-el is... Illesztő áramkör kell amit nemrég publikált valaki ( 2 tranyó .. ) A főorsó Mach általi PID szabályozásnak esztergánál kisebb jelentősége van... A főorsó motor kontrollerében a PID-t beállítottam ...  

bmejdz9nu

Egy amcsi 3 fázisú frekiváltó táblája:

http://i16.ebayimg.com/05/i/000/bd/9e/0b89_1.JPG" border=0>

Egy europai 3 fáziusú frekiváltó adat táblája:

http://i8.ebayimg.com/08/i/000/be/10/3412_1.JPG" border=0>

000000000

Persze, ezt értem, és szépen látszik is ami fontos: 50/60Hz ott is. De nem a ketyerét kellene buherálni, hanem a "konnektort" és akkor it van Amerikaaaaaa! Onnan kéne leszippantani valahogyan a 3x230 Voltot. Sokunknál van ipari áram, és ez is jó üzlet, mert nincs megkötve a kezed a teljesítmény frontján!

Persze csak ha ez járható valamiféleképpen.
(Van 5 villás konnektor is: 3PH+N+E)

Én ehhez tényleg nem értek, de Miki elindította bennem a vezérhangyát.

bmejdz9nu

e3h0cv4ph

"rekontra"

Nem értem mit írtam el?
Nálam 4 drót jön be 3 fekete meg egy kék (na jó az elején még az is fekete).
Ha a fázisok között mérem akkor 400V-ot mérek háromszor. Ha a nullához képest mérek akkor 230V háromszor (bár nem sűrün szoktam mérni).
A háromfázisú bemenettel rendelkező frekiváltók 6 fázisú hiddal egyenirányítanak, bennük a DC fesz 400V (szor gyök kettő, a kondi miatt).
Az egyfázisúak sima Graetz hiddal egyenirányitanak itt a fesz 230V (szor gyök kettő).
A különbség az outputnál jelentkezik ugyanis az előbbinél (3F) a motor lehet csillagba kötve is.
Az utóbbinál (1F) a motort deltába kell kötni, hogy a megfelelő nyomatéka meglegyen.
zen elgondolással a háromfázisú frekiváltót is üzemeltethetjük 1 fázisról is csak ki kell cserélni benne az egyenirányító kört és a motort deltába kell bekötni (már amelyiken ezt lehet, mert ezzel már szívtam egyet)

Üdv:TT

bmejdz9nu

"subkontra" ... [#wink]
Egyformára gondolunk csak... :)
Az USA-ban a fázisok között 200-230 V-ot lehet mérni... (sajnos személyesen nem mértem :)
Ez nekik a három fázis... Nekünk meg ez az egy fázis...

Csilag-Delta csak egy "megoldási" dolog... (nagyon jó)
A bemeneti és ezáltal a kimeneti feszültségük más-más az 1F és 3F frekiváltóknak...
Mert feszültséget csak csökkenteni tudják... pontosabban növelni nem...
Ezért a (legtöbb) motort "különböző feszre" lehet átkötni...

ebalint

Akinek megéri, az betesz egy megfelelő trafót, aztán lesz neki 3*annyi Volt. :-)

ebalint

000000000

"Ez nekik a három fázis... Nekünk meg ez az egy fázis..."
Te most játszol velünk! [#ravasz1]
Pont azt magyarázzuk, hogy nem!  
Nálunk is van 3x230 [#felkialtas] és nem csak a 3x400 illetve a háztartási 1x230!
Hogy, hogyan? : #280. hozzászólás.

Pontosan érted Te! Játszol! (mert ez a nagyobb üzlet, nem az elektronikai buherálás) ;-)