Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Üresbe....

Neked Balu üresbe mennyit tudott? 200Hz felett is ment... ?

000000000

Ok. Szóval az úgy semmiképpen nem jó, hogy nem
állítottad át a frekiváltódat a másik motorra.
Általában pedig a jelenség és határfordulat oka
a vasmagok mágneses viselkedésében keresendő.
A telítődés, hiszterézis okozza az átlagos
aszinkron működési elvű motornál nagyjából az
egységes egy póluson átvihető mágneses mező
jelenséget. Ezért tapasztaltad ezt.
Egyébként manapság már vannak aszinkron szervo
motorok is, ott "picit" jobb anyagokat építenek be.

bmejdz9nu

Mit jelent egy frekiváltó leírásában hogy: átbillenés elleni védelem?

svejk

Az azinkron motoroknak van egy fontos paraméterük az un. billenő nyomaték.
A motort terhelését növelve a fordulatszám csökken (nő a szlip), és ha elérsz egy kritikus határt a nyomaték hirtelen leesik (visszahajlik) ,ebből következően ha a terhelés nem szünik meg a motor megáll, és erős füst következik :)

bmejdz9nu

Ha megszorult nálam egy AC motor... akkor a frekiváltó áramkorlátba ment... ezért füst nem volt... :) és olyan hangja volt mint egy lefogott léptetőmotornak... azaz "kergetőzött" benne a mágneses tér...

svejk

Hál'Istennek ez így igaz...
Én a hagyományos üzemi körülményekre gondoltam, ott szemléletesebb a mutatvány.

svejk

Hál'Istennek ez így igaz...
Én a hagyományos üzemi körülményekre gondoltam, ott szemléletesebb a mutatvány.

svejk

Hál' Istennek ez így igaz...
Én a hagyományos üzemeltetési körülményekre gondoltam, ott látványosabb az esemény.
Persze többek közt ezért találták ki a hőbimetálos motorvédő reléket.

bmejdz9nu

A frekiváltó olyan mint egy jó anya az asszinkron mororokhoz... mindent megad nekik és gondoskodik... [#nyes]

bmejdz9nu

Egy újabb amcsi 3F-es frekiváltó "kis Europánkban" mint egyfázisú bemenetű(!)... [#smile] :::::::::Jól megy... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/OMRON_3G3XV_1.5Kw/Omron_3G3XV_1.5Kw.wmv" TARGET=_fnew>Omron 1,5Kw USA-3F Egyfázis-ról ::::VIDEÓ:::: ..... Azóta már beállítottam a szabályzott lefutást is... :)

Omron_3G3XV_2015... 6.5A kimenet... de hagyja magát egészen 7,8A-re beprogramozni... Csúcsáram: 9.75A-t ... ezt max. 60 mp-re engedélyezi beálllítani...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/OMRON_3G3XV_1.5Kw/Omron_3G3XV_1.5Kw.jpg" border=0>

bmejdz9nu

#361 Ez a frekiváltó nem eladó! (mert már többen írtak) :) Majd jóval kisebbek lesznek azok...

airfoil6205

Ez tényleg jól megy! [#taps] Maga az ötlet pedig megfizethetetlen, hátmég az Ebay-es tanácsok a másik topicban! [#worship]

bmejdz9nu

[#smile] Előbb is kifilózhattam volna ezt az amcsi 3F "újrahasznosítást"...
Egyébként az IGBT+ vezérlő modul mindegyikben azonos... Ha Európai ha USA... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/OMRON_100W_3F_USA/PS11032.pdf" TARGET=_fnew>Egy példa... ilyen van 0.1-es OMRON-BAN ::: Persze 0.2-es mert 0.1-esre csak szoftverből van butitva... de az 6 db dióda... standart.. pedíg 1F-hez 4 is elég :)

... Majd egyszer csinálunk Ebay topikot... ez csak egy "Basic" dolog ott...  
Most csináltam ki az agyát egy Maláj eladónak... rosszat küldött... azt hitte viccelek, hogy nem jó... kétségei voltak... összevertem kalapáccsal elküldtem neki a képeket... és azonnal küldte a lóvét vissza... :)

000000000

Sziasztok!
Péter,a Teknomotornak mennyi a minimális fordulatszáma frekiváltóval,ahol még marásra való nyomaték van?

bmejdz9nu

jó kérdés... melyiknek :)?  0.33 - 0.55 - 1.5Kw...
Az 550W-ost feltettem a BF20-ra... ha emlékszel... BF 20 topik...
Meglepően alacsony fordulaton is már tudtam erőt csiholni belőle (400Hz-es azaz 300Hz-es azaz V/f=220V-300Hz motor)... Jó lesz, szerintem.
Ne kérdezz konkrét adatokat, mert nem tudok azokkal szolgáni... de hamarosan... :)