Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Az alább leírtakat a Siemens 400W-os frekiváltómmal tapasztaltam egy 370W-os aszinkron motorral (kompresszor)

svejk

No-no!
Nincs itt semmiféle teljesítmény veszteség, gondold át mégegyszer!
Természetesen szabvány 230/400 V-os csillag/delta motort feltételezve, azt deltába kötve.

svejk

Akkor ott valamit nagyon nem jól csináltál! :(

hyn6ys8wt

Bent a cégnél 'rendes 3f-ról megy szépen a kompresszor (csillagban is tartósan terhelve) frekiváltóról meg nem (ez olyan fajta ami nem is tud fogadni 3f, direkt 1/3f-ú))
Ha leveszem az éxijat akkor elindul:-)) A frekiváltó Siemens MicroMaster Junior 0.4kw
Valóban nem kéne legyen telj veszteség (ill minimális), de van.
Mondjuk nem volt időm a paramétereket beállítgatni, de akitól vettem annak ugyanilyen motor müködött róla.

svejk

Ha a frekiváltós üzemben  átkötöd deltába a motort akkor valami beállítási gond lehet.
Sőt még erősebbnek is kellene egy kicsit lennie.
(általában 250 V-ig lehet állítani a kimenő feszt, és a nyomatékot(áramerősséget) is általában 150%-ig engedi túlterhelni)

svejk

Más kérdés ha a légsűrítő rossz konstrukció, vagy nem jó a leürítőszelepe v. visszacsapószelepe és ez miatt többszörös teljesítményt igényel induláskor.

hyn6ys8wt

De normál 3f-ról megy szépen csillagban is. Frekiváltóról is megy de csak deltában, csillagban el sem indul... Majd megnézem akkor a beállításokat. Cd-n kaptam hozzá leírást, még azt sem olvastam el:-((

svejk

Nálad csak deltában kell hogy menjen.
Érdemes átnézni, lehet hogy a default értékek sem optimálisak neked.

hyn6ys8wt

Köszi megnézem.  
"Nálad csak deltában kell hogy menjen."
Mondjuk ez igaz:-) Hú csak lenne kicsit több időm foglalkozni vele...

hyn6ys8wt

Itt van a frekiváltóm.  
Kaptam hozzá 2 cd-n manual-t, majd átnézem.  

http://kepfeltoltes.hu/071027/116309090214_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Ha lenne hozzá magyarul is infó a programzásról azt közzétehetnéd!

bmejdz9nu

Ezen a Junioron nincs kijelző, ha jól tudom? Csak számítógépről lehet konfigurálni... ami talán (nekem legalábis) macérás(nak tűnik)...

bmejdz9nu

Mindíg akartam kérdezni... az ugyebár nem ok., hogy van egy pl. 2Kw-os motorom (mert ez volt pl. olcsón :) és egy pl. 550W-os frekiváltóm és csak 550W teljesítményt akarok? :)

svejk

Nem ok.
De ha azzal főzünk ami van ,akkor működik :)
Valószínű a tengelyen nem jön ki az 550 W teljes egészében, mivel a veszteségek a 2kW-hoz maradnak.

bmejdz9nu

Hát ez az... az asszinkron motoroknak van egy alapárama... ami annyira nem emelkedik... mint pl. egy DC motornak...
Tehát akkor ez nem járható... vagy legalábis 550W nem lesz a kimeneten... gondolom... :)
Persze lehet, hogy egy 2Kw-os mocinak már az alap áramára sem lenne elég az 550W-os frekiváltó... :) Na az már röhely kategória lenne...