Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nem is az ára... keveset tud... ha jól tudom...
A kimeti frekvencia is alacsony... így nem lehet "tuningra" használni... :)
Meg egy modern frekiváltó amiket tud...

e3h0cv4ph

Hát igen 75 Hz-ig megy el. Nekem az nem tetszett hogy a vezérlő oldal nincs leválasztva galvanikusan az erősáramú résztől. Egypárszor jól meg rázott, sőt sikerült a félvezetők felét egy zárlat miatt taccsra vágni (bár ezért nem hibáztatom a Majki-t :) )

e3h0cv4ph

De ebbe az árkategóriába mi az ami szóba jöhet? És hol lehet azt beszerezni?

bmejdz9nu

Ha én a "Mr. Majki" lennék akkor speciális területekre gyártanák... mint pl. a csehek... 2F 1Khz...
De ahogy ismerem ezt a frekiváltót... még a hiánygazdasági éveket idézi...:) tehát eljárt feltte az idő vas foga... Természetesen egységcsomgban szép dolog ez... hobbinak...
A 75 Hz... hát az nulla... egy 50Hz-es mocit akár 200Hz-ig is el lehet hajtani...
Sőt egy modern frekiváltónál az egész V/f görbét kedvedre állíthatod a mikroprocesszoros vezérléssel... minden létező paramétert...

e3h0cv4ph

Ez szép-szép de mibe kerül egy ilyen?
Mert persze én is tudnék olyan gyári 5 tengelyes CNC megmunkálókról regélni amik a te gépedet egy darabból kimarják szőröstül bőröstül, csak az árát nem szabad megkérdezni mert normál formában adják meg (pl: 2,1 * 10 ^8 HUF) http://www.youtube.com/watch?v=QsmiIeAkE-o" TARGET=_fnew>Például így.

D.Laci

svejk

Akár kinai,akár nem a Delta mint márka az iparban elég sokszor előfordul (főleg kapcsolóüzemű tápegységek)
Egyébként még az LG-nek (most valami más néven fut) vannak nagyon jó ár-tudás arányú frekiváltói, és elég jó a magyar nyelvű támogatás. A Proxon sajnos nem az ár-tudás jó arányáról híres.
És ne úgy vásároljunk már hogy úgy is elromlik...

D.Laci

WWW.procon.hu
E1D 1,5 (1.5KW) freki váltó 49000+áfa, E1D 2,2 (2.2KW) 59000+áfa, 3 hét mulva gyártják...

svejk

És ez még valószínű a kijelző nélkülinek az ára.
Van benne vagy 25 opció...
Értem én hogy magyar terméket vásároljunk, de ilyen áron??

bmejdz9nu

Jól értem lesz magyar gyártás frekiváltóból?
... és 1,5Kw-os 60.000 Ft bruttó..?
De a kijelző az nagyon fontos - szerintem... főleg a hobby kategóriában... mert ez nem egy éltere lesz felprogramozva...:)
Ez versenyképes hazai lesz? Egy csomó "menő" márka a piacon... Persze nem tudom a "bolti" árakat...:)
Mennyi egy Omron, Yakasawa, Danfoss, Hitachi...?
De akkor amit Laci vett az most a legolcsóbb a hazai mezőnyben... 34+fa= 40.000?

svejk

Eddig is volt. A Procon régóta gyárt frekiváltót.

svejk

Omron, Altivar kb. egy árban . Egy 1.5kW-os olyan 50-70 ezer közt. A Danfoss-t nem tudom ,de az drága árkategória egyébként is.

Kristály Árpád

Ezek az árak.... csak nem mondod, hogy a Danfoss egy drága kategória....

Üdv.: Árpi

j3rx6bsjd

Nem úgy indulok neki,hogy elromlik hanem úgy,hogy ha esetleg elromlik akkor mi van?
Nagyon sokszor ráb...tam már erre,azért merem ajánlani a javítható,szervizelhető cuccokat.
OFF:
Egyszerű háztartási villanybojler:Vegyünk olaszt,mert olcsó a magyar 2x annyi.6 év múlva mentem megvenni a Hajdut,mert az olaszhoz már nem volt semmi alkatrész hiába volt jó a tartály,a belébe nem kapni semmit.
Sokszor olcsón kiárulnak olyan cuccokat amiket már nem is gyártanak.Nem a nagy neves gyártókra gondolok,de ott is jelentősen leárazzák a kifutó modelleket.
Bocs ha hosszú voltam,csak szerettem volna rávilágítani a probléma mivoltjára.
Ha vesz az ember valamit,igenis nézze meg,hogy ne legyen használat után eldobandó!

svejk

Úgy értettem, hogy sokat tudó, ezért drága.