Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Pont ez lenne a lényege a fordulatszámszabályzásnak (vagy vezérlésnek mielőtt Tibor belekötne), hogy például amikor egy tárcsa jellegű alkatrészt forgácsolsz és a telgelyközépponttól kifelé jössz akkor lassítsa le a főorsót, hogy a forgácsolósebesség mindíg ugyanakkora maradhasson (ha ezt állítod be).
Ennek marógépen nincs nagy jelentőssége hiszen amikor beteszel egy x átmérőjű marót akkor ahhoz beállítod a fordulatszámot, (a maró átmérője a megmunkálás során nem változik - legalábbis jobb esetben :) )

e3h0cv4ph

Kár, hogy nincs schematikus rajz, (vagy csak én nem találtam?)

bmejdz9nu

Árulják... 38 Euró... logikus... de majd megmondom, hogy milyen IC-k vannak rajta :)...

svejk

És végre használhatsz egy újabb tápegységet a szerkezethez :)

bmejdz9nu

már milyen tápra gondolsz...
Mindenképp kell segédtáp... mert a kapcs ü. IC-k csak kb. 50V-ig mennek ... :)
Én meg majd a motorfeszt emelem úgyis a csillagosba...

svejk

a #133-ban említett szerkezethez (mert gondolom megrendelted :) )
Ugye PC-re nem kötünk semmit csak optoval mert az szent :)
a frekiváltó 10 V-ja meg csak 10 mA-ig terhelhető.
Bár az is igaz hogy ott a terminál kapcsok 24 V-ja, némelyik frekiváltónál fel tudod használni , csak az analóg bemenetet külön szokta kezelni. Na ennek utána kell nézni....

bmejdz9nu

Igen...Meglátjuk...  
Még nekem sem tiszta a működése... valami optós leválasztást is magyaráz a leírásban a német...
Ha megjön és kiváncsiak lesztek rá tudok részletekkel szolgálni... :)
A német "gyerek"-ben az a jó, hogy jól ismeri WinPC-NC-t... és "tudja mit szeret"...
Nézd meg az elosztó-relévezérlő paneljait is...
A kötések mind WinPC-NC-re vannak... náluk ez a szabvány... én meg szeretem ez a progit... itt meg egyedül vagyok...
Azt sem tudom, hogyan van a motor-frekiváltó vezeérlés... van benne LPT2-ről 8 bites lehetőség és 1 lábas PWM... is... de nem adja drágán... nincs 10e Ft... és nagyon szépeket csinál... és "elektronikázni" nem alkarok... majd... :)

bmejdz9nu

Azthiszem megfogtam az I. lábát...
Akartam egy 1Khz-es frekiváltót (HF motorhoz)... megvan a boldogság... Danfoss 2815 1F/3F 6,8A out...
Ez minden eddigénél bonyolultab... olyan menűpontok benne... amíről jobb lett volna ha nem is tudok... :)  
Kis szerencsém lett volna akkor most Commander SE-m van... de nem volt... :)
Minek csinálnak ilyen bonyolult dolgokat?
Valaki ismeri?

http://www.danfoss.com/NR/rdonlyres/CC142E63-88E5-4AB3-804A-612B696B11A6/0/VLT2800conpugno.jpg" border=0>

Pedíg ehhez még magyar leírásom is van:
https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/Danfoss%20VLT2800%20Series/VLT2800_HU.pdf

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Nemhogy magyar laírásod, de kinyomtatva és hőkötésben is.... már úton van Sopron felé....
Szerintem hétfőn megkapod....

Apropó... A plazmavágóval készült első minta is benne van......
Üdv.: Árpi
Hallihó!

bmejdz9nu

Szerintem szereljétek össze ti is!
Talán a motor is ott van...

A frekiváltó jó... működik... de rengeteg érthetetlen nagyon speciális menűpont...
És nincs rajta poti! Ez a baj... :) nekem...:)

svejk

És bizony egy jobb minőségű poti is van vagy 400 Ft :) :)

bmejdz9nu

A poti ára...

Egy ilyen potméter Sopronban is kb. ennyibe kerül...:)

De ha rászámolom a munkabérem... (200Ft/óra)...és ugyebár mire megtalálom hová és hogyan kell kötni arra már a frekiváltó ára elhanyagolható tényező.... [#nyes]

svejk

"De ha rászámolom a munkabérem... (200Ft/óra)..."
Akkor én felveszlek alkalmazásba.... :)

bmejdz9nu

Ó milyen megtiszteltetés...!
Mútkor végső elkeseredésemben amikor már annyi kárt okoztam magamnak...ajánlottam magamat itt egy cégnél...,  
hogy én(!) fizetek 500-at óránként de nem vettek fel! Mert féltek, hogy ráfizetnek... annyi kárt csinálok... [#nyes]

svejk

No , de lényegre térve: 50, 53, 55 kapocspont
308,309,310-es paraméter
egyébként 75, 77. oldal a magyarban