Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

A poti (1k) már rajt van... de a kapcsoló is kötelező? nem lehet a készüléken lévő start-stop-ot használni?

svejk

De lehet, milyen kötelező kapcsolóra gondolsz?

bmejdz9nu

az 50-53-55 tiszta ügy... 0V ... poti közepe...10V ez ok...

bmejdz9nu

Már arra, hogy a potinál kötelező a külső kapcsolóval való indítás? vagy a készüléken lévő (zöld-piros) kapcsolóval is lehet indítani és leállítani?

svejk

Szinte minden variáció kivitelezhető, nem véletlen a sok menüpont.

bmejdz9nu

Mindegy ... estefelé próbálkozok tovább most egy kis "kertimunka" van... :)

Persze most ez is hajtástechnika... :) (vízforgatástechnika) "asszinkron" motorral de nincs ferkiváltó hozzá... csak bedugom a 230-ba... :)
Át kellene szerelnem...:) gyorsabban forgatná...:)

Motoros

Egy ilyen inteligens frekiváltóval meg lehetne oldani a profi 3 fázisú motorral szerelt asztali fúrógépek  feltupírozását menetfúrás....metszésre.
 Csak két mikrokapcsoló kellene az alsó felső végálláshoz és irányváltáshot. Mikor leér a furat aljára a menetfúró akkor megáll és szépen folyamatosan gyorsítva kiteker, majd a felső ponton visszakapcsol alapra.  
Ezt én 3f relékkel oldottam meg amik egy nagy dobozba csattognak, nem valami elegáns, de műkődik. Egy mellékes haszna a dolognak hogy olcsón beszerezhető 3 fázisú használt fúrókat amik még így is klasszisokkal jobbak mint a mostanság áruházi 230V-os tökéletesen gagyi használhatatlan ( még asztalosoknak is)  fúrók---szóval ezeket a régi fúrókat az is tudja használni akinek nincs 3 fázisa.

svejk

Bizony-bizony rengeteg helye lenne neki.
Manapság egy 1.5kW-os (pl. Delta VFD S) új ára 38500+áfa. Vesz az ember egyet és több otthoni gépéhez használhatja.
PC-ről soros porton kersztül 1-2 perc alatt át lehet programni a megfelelő géphez.(a PC-n tárolod az összes géped beállításait)

bmejdz9nu

Szerintem a cserélgetés az nagy macera... még ha nem akkor is :)
Ha valami nincs totál kéznél.. ismered...
(Ha csak nem széria gyártásról van szó...)
Pl esztergáról átteni a maróra utánna a fúróra ha kell még 2 luk.. :)

svejk

Ha csak egyszerű 1-ről 3 fázisra a cél nem kell progizni elég lehet egy átkapcsoló vagy dugaljzat. Egy háromfázisú motor minden tekintetben jobb mint az egyfázisú és könnyen beszerezhető. Érdemes lehet mérlegelni...

bmejdz9nu

Az igaz a 3 fázis... és majdnem ok. de a frekiváltó akkor a legjobb ha pontosan hozzá van lőve a motorhoz és a feladathoz...
Mindenhol egyforma motor? egyforma beállítás...?
Na persze ennek a Danfoss-nal pl. 5 setupja van... de a HIthach SJ100-nal is kettő ha jól láttam...
De akkor ott a sok kábelezés... a fordulatszám szabályozás... a kijelző láthatósága...
... olcsón kell venni többet... :)

bmejdz9nu

Néztem a "vízforgatóm" motorját 220V/50/2800-as 550W valami ausztrál gyártmány (Onga)... igen szép...aluházas...
Ezt át lehetne tekertetni 3 fázisra...?
Néha egy egy "túlhajtás" egy egy negyed-félórára nagyon jól jönne...
vagy csere... külső peremes... de úgy látom nem Eu. szabvány...

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Inkább válogasd meg a medence vendégeit....
Nem ajánlom a variációt, hiszen itt nagyon fontos a kettős szigetelés.....
Hallihó!

bmejdz9nu

Milyen kettős szigeteles? A forgató földelt...
Továbbra is az maradna... EV relé védi életünket... [#vigyor4]

A nagyobb teljesítmény a "zuhataghoz" kellene... :)

D.Laci

Vásároltam egy http://www.delta.com.tw/product/em/drive/ac_motor/ac_motor_product.asp?pid=1&cid=1&itid=5" TARGET=_fnew>DELTA VFD015 S21A tipusú 1,5Kw-os frekiváltót.
Nagyon szuper. AJÁNLOT KATEGÓRIA!!!