Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

A tippem frekiváltó túláram, túlterhelés (drive overLoad). A gépkönyv megmondja. Amit találtam abban nincs hibalista. A közmondások hosszabb távon igazak.

s2k5ycubj

Valamelyik tönkrement. Vagy a motor kezd zárlatosodni,vagy a frekiváltóban haldoklik valami. A tippem:tápkondi. Próbáld meg,hogy kisebb fordulaton,frekvencián megy-e. És még egy lehet,hogy valamelyik paraméter elállítódott.

s2k5ycubj

És a motor ellenállását mérd meg.  
De nagyon fontos,hogy áramtalanítás után várd meg amíg a tápkondik kisülnek!!!!!!!
Szokott lenni belül led,ami világít ha van a kondikban fesz.

2f428kduf

Én is jártam így, a hálózati egyenirányító, illetve a puffer kondikat kell megnézni. A max fordulat előtt megállt, mert a 300v egyenáram nem anyi volt (egy dióda halott volt). Alacsonyabb fordulaton, amikor nem volt akkora a terhelés, nem szólalt meg a védelem.

t62d6ha2b

Tisztelt Uraim!

1,5 kW-os (3 f) szeretnék működtetni 1 fázisról. A frekvenciaváltó teljesítményét kisebbre lehet választani (a 3x230 V miatt), és ha igen, mennyivel?

000000000

Kedves Zoltán! Ha a motor 1,5 kW-os, a frekiváltó is legalább annyi kell, hogy legyen. Ha kisebb, lehet, hogy működik, de a motor áram valószinűleg negyobb lesz, mint kellene, mert a szabályzáshoz szükséges motor paramétereket nem lehet beállítani rajta.Ajánlott tipus: GD10 1R5G-S2 egy fázis bemenetű, 3 x 230V kimenetű készülék. Adatok a www.powtran.hu web-oldalon.

t62d6ha2b

Szia!

Köszönöm a (számomra is érthető) választ!

Legyen szép a napod!

4umhue7vh

Sziasztok!
Yaskawa v1000 frekiváltót ha átállítom Szinkronmotor vektorszabályozásra, OPE08 hibaüzenetet ír ki, (valami olyan paraméter van megadva ami ebbe az üzemmódba nem használhato).
Tudja valaki mi lehet az?

smalla

Esetleg megvannak valakinél a bejegyzés hiányzó képei?
Köszönöm

morfeus

Sziasztok!
Egy VLT 2800 Danfoss frekiváltó beállításával kapcsolatban kérnék segítséget!
Bekötöttem a nagykönyv szerint ami alatt azt értem,hogy egy külső Start kapcsolót,egy 1K potmétert kötöttem be,
De sehogy sem tudom elérni,hogy elinduljon a Start kapcsolóra!
Illetve a 107 paramétert(automatikus motorillesztés) sem tudom alkalmazni!
Aki tud kérem tisztelettel segítsen,szinte biztos,hogy paraméterezésnél nem jól állítok valamit!

Előre is köszönök minden segítséget!

z7497tszv

Sziasztok!  
Itt a forumon vettem egy Lenze EVF8201-E frekiváltót kezelő panel nélkül. Most akartam beüzemelni, de sajnos nem működik. A bekötése az adatlap  belső referenciával rajz szerint a motor átkötve deltába.  A hálózatot ráadva a zöld led villog a 20,28 kapcsokat zárom a motor nagyon lassan elindul. ha potmétert egy picit feljebb tekerem a frekiváltó letilt és a piros led kb 1s villog. mi lehet a hiba? A kezelőpanel nélkül hogy lehet gyári visszaállítást csinálni? Esetleg nincs valakinek a dunakanyarban kezelőpanelje?

Csuhás

Szóba került az adok/veszek-ben egy 3*220V bemenetű 22kW-os frekivátó használhatósága egy fázisról. Hmm azt akartam írni hogy két fázist összekötve lehetne használni, de rájöttem hogy ez butaság... Nagyjából 1/3 teljesítménnyel lehetne csak használni, bármelyik két bemenetet összekötve majd arra és a harmadik bemenetre 230V-ot kötve. Ez esetben csak a fáziskimaradás érzékelés tilthat le. A letiltás elég valószínű mert ilyen színvonalú elektronika feltehetőleg  már észreveszi hogy nincs meg a bemenetek között a fázistolás.

svejk

Eddig egy frekiváltóval találkoztam, aminél nem lehetett menüből kikapcsolni a bemenő fázisfigyelést.
Már nem emlékszem a típusára, valami kuriózum volt.
A legnagyobb amivel bíbelődtem 11 kW-os Fuji Frenic volt, ez is símán megengedte.

simarex

Normál esetben itthon csak fázis és nulla köthető a bemenetre(a3x230V)helyére tetszölegesen.Egy fázisról fog uzemelnia kimenetn pedig 3x0-230V fog megjelenni.Ez alacsony teljesítményen fog működni.2,2KW-nál már 16A ahálózatból felvett energia.Az áramszolgáltató csak 1x32A ad.Modt látható hogy max 3kw lehet a max kimenő teljesítmény

svejk

Kicsit sántít a számolásod.