Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Úgy másfél éve vettem itt a fórumon valakitől egy Danfoss VLT2800-ast, 400 V 1,5 kW-osat.
Kipróbáltam jónak tűnt.

Most építeném be, de 10-ből 9 bekapcsolásra "Error 39" hibát dob.

A manuál szerint:
"39. vészjelzés, 2. számú belsőhiba: RAM-hiba a vezérlőkártyán"

Esteleg hátha javított már valaki ilyen hibát.
szívesen venném a tanácsot, akár magánban is.

Csuhás

Nincs esetleg a ramnak akkuja ami lemerülhetett az álldogálásban?

adamant

Nyakamat teszem rá hogy az elem megfáradt benne

svejk

Huh, most újat mondtatok, pedig nem kevés frekiváltó fordult meg a kezem közt, mind EEPROM-ban tárolta az adatokat, egy elemmel sem találkoztam.
Ez komoly, hogy van a VLT2800-ban elem????  

svejk

No meg ritkán-néha elindult.
Egyébként nem egy leharcolt darab, vagy extra pormentes helyen használták.

Bencze András

Volt bennt elem, v. hasonló?

svejk

Félreraktam, hátha beesik egy hibás végfokú.
A kezelőpanelen nincs, de nem is hiszem hogy lenne.

Mivel ebben is szoftver fut, ezért még arra sem vennék mérget, hogy ténylegesen RAM hiba, vagy legalább is valami más az ezt előidéző gyökérprobléma.

z7497tszv

Sziasztok
Keresek olyan személyt akinek a Lenze EVF8201-E
típusú frekiváltóhoz van kezelőpanelja, és némi térítés ellenében nekem felprogramozza. Esetleg tudtok olyan megoldást, hogy lehet kezelőpanel nélkül beállítani a gyári alap értéket.

szf

Hova valósi vagy?

z7497tszv

Pest megye Nagymaros, de Budapestre is járok.

szf

Bencze András

Keresek kezelőt Mitsubishi E500 és Bonfiglioli Active frekiváltóhoz. Minden megoldás vétel, kölcsön beállításhoz érdekel.

Bencze András

Köszönet Farkas Ádámnak a Mitshu kezelőért.

Bencze András

Még mindíg keresek kezelőt Bonfiglioli Active frekiváltóhoz. Minden megoldás vétel, kölcsön beállításhoz érdekel.

svejk

Ha minden igaz van itt olyan emberke aki szereti és ismeri is a Procon frekiváltókat.

Egy régebbi ILD típusről lenne kérdésem.

- gyárilag nincs kiépítve a dobozon fékellenállásnak kapocspont
- belül sincs fékellenállás
- A benne levő IGBT híd tudja kezelni,  a nagyáramú NyÁK-on is meg van a fékellenállás kapocspontja.
- a kezelőpanel szerint a szoftver is engedi állítani az ehhez kapcsolódó paramétereket

Elképzelhető, hogy csak ennyi lenne az opció, hogy rá kell csatlakozni a megfelelő pontokra az ellenállással és már menne is?