Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Bennem azért néhány kérdés felvetődött ezzel a Háry Jánossal kapcsolatban.
Elmondása szerint már minden cégnél dolgozott a Volgától nyugatra.
Hogy lehet ez?
Felvételkor lenyomja a nagyképű süketet. Pár napig dolgozik egy helyen, utána kirúgják, mert kiderül, semmihez nem ért, csak a duma van.

000000000

Ha kell én be is kötöm neki, de abból ő semmit nem tanul, ahogy te se fogod így soha a büdös életbe megtanulni ha meg se próbálkozol vele.
De lehet várni a sült galambot is.
Sokan túlmisztifikálják ezeket a hajtásvezérlőket miközben semmivel nem bonyolultabb mint egy léptetőmotor vezérlőt bedrótozni.

000000000

Kedves kirúgott "büdös bunkó" szegelgetek vagy békési a mesemondó szerepét itt csak te töltheted be !
Remélem nem baj ha idéztem tőled [#eplus2]
Az eddigi legrövidebb munkaviszonyom is 1 év egy célgnél, de az is azért mert jobb ajánlatot kaptam.
Majd ha valami szakát fel tudsz mutatni akkor majd beszólhatsz nekem !

PSoft

Hogy is szoktad kezdeni?....

"Megsúgom neked" én se az anyatejjel szívtam magamba,hogy hogyan kell a háromajtós szekrény méretű,EVIG-es 30KW-os hajtásszabályzót bekötni...
(most,hozzáírhattam volna nagyképűen)...meg,programozni.

De,akkor...hazudtam volna.

Azokat még...programozni se kellett.
(ha csak a négy poti tekergetése nem számít programozásnak)

Azt is megsúgom,de csak Neked...
Annak idején,a "sültgalamb várása" még ismeretlen fogalom volt.

000000000

30kW már nem az a kimondott hobby kategória, sokaknak ekkora betáplálás sincs az egész házra sem.
Sőt még sok villanyszerelőnek sincs szerszámuk a betáp kábelt megsaruzni.  
Tehet ez nem tudom minek írtad ?
750W-os 1 fázisú frekvenciaváltó nem ez a kategória.  

PSoft

Ne bosszants már!...

Pusztán,a nagyképű dumádra írtam,amit írtam!:)
(de attól még igaz!)

000000000

Milyen nagyképű duma ?  

Bencze András

Esetleg, ha kifejtenéd mit szeretnél, hogy csináljon, akkor biztos kapsz konkrét segítséget.

szf

Szia!
Hova valósi vagy?Ha a közelemben vagy segìtek.
De persze arcoskodàs és vetítés nélkül csak baràtilag.

f7pbhicb

annyira nem értek hozzá meg nem szeretném elsütni mert nem olcsó az érdekelne hogy melyik a + -  
meg a motor szálai

000000000

Mindenek előtt szerintem nézd át ezt aztán fogalmazd meg ezek alapján a felmerülő problémát.

http://www.americas.fujielectric.com/sites/default/files/FVR_C11S%20Instruction%20Manual%20MGB-C11EN99.09.pdf" TARGET=_fnew>FVR_C11S User Manual pdf

jgg8y2a4g

Kicsit visszavehetnél az arcodból, mert kérdeztem nem is olyan rég a segítséggel kapcsolatban. Egy mukkot nem írtál, pedig facebookon is fennt vagyok neked, hívtalak is telefonon 3x. Ha olyan nagyon segítőkész lennél akkor csak odaszóltál volna hogy mivan, ráadásul itt laksz a szomszédban. Tudod nagyon jól hogy minden gépem frekiváltóval megy, mert már állítottál be nekem, és "szereztél" is már nem is egyet. Sajnos azokat is heteken át tartó könyörgés után voltál elárulni, hogy egyáltalán hogy kell bekötni. Énsem ismerem annyira ezeket a dolgokat, de nem is akarom elbaszni, mondjuk egy automata eszterga 3,5Kw os motor bekötését egy véletlen ellenétes forgásiránnyal. Ha például tudnád, mint ahogy ezt meg te nem tudod, hogy fordított forgásiránnyal egy ilyen gépet tilos elindítani, és egy pár alkatrész biztosan törik. A segítőkézségedről csak annyit hogy amikor én kaptam segítséget és azt ide be is írtam, nem telt bele 3 perc és jelentkeztél a facebookon, hogy mit kell csinálni. Így könnyű ha már valaki megoldotta :-). Pl. én is azok közé az emberek közé tartozom, akik  használni szeretnék a gépeket, és nem azzal rosszakodni, hogy hogy kell bekötni, bogarászni a manualt, régebbi típusokhoz vadászni a leírást ....   Dolgozni szeretnék nem napokat heteket elrosszakodni egy frekiváltó bekötéssel, amivel jóesetben soha többet nem kell foglalkozni. Nem tehetek róla hogy ennyire jól megy, hogy ráérsz ilyenekkel foglalkozni, de vannak akik dolgoznának, de egy kicsit fejlesztik is a gépparkot. Rád is rádférne egy kis "életmódváltás" hátha kimozdulnál a 15nm-es szobádból immár lassan 40 év után. Ha segíteni akarsz (ezt hangoztatod állandóan ) akkor azt másképp tedd, ne ilyen stílusban. Biztos vagyok benne, hogy itt bárkinél jobban ismerlek, és tudom, hogy hogy állsz a dolgokhoz, ezért nem is elsőnek téged kértelek meg, de ez a  húzásod ez nálam is kiverte a biztosítékot.  

Bencze András

A 230V a L1 és L2, a motor U,V,W, G a test azt is kösd be. A +-t hagyd üresen.

f7pbhicb

köszönöm szépen a segitséget

xg2w6ib9x

Halihó !

Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy ez esetben a + - csatlakozás mi célt szolgál ?