Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A motorral nincs gond, kellően túlméretezett, a gépkönyv szerint óránként 360 reverzálás megengedett.  

Bencze András

A köszörű, ha van rajta kő, márpedig attól köszörű, egyáltalán nem jelent terheletlen indítást. A kövek tehetetlenségi nyomatéka, ami nem kicsi, adja a terhelést indításkor.

Csuhás

Csak próba volt a köszörűvel. Nekem úgy tűnt hogy a potitól függetlenül elég gyorsan felpörgött. Majd kattant a relé és jelzett a led hogy teljes a fordulat. Fülre viszont a led kigyulladásáig eltelt idő első negyedében már felfutott a gép. Ebből gondoltam azt hogy a relatíve kis terhelés miatt már akkor névleges fordulatszámon fut amikor még dolgozik a triackos fázishasító. Az hogy az indító elvisel-e egy reverzálást, illetve az irányváltás rövid fáziskihagyása elindítja-e újra a felfutást arról nem találtam információt, kipróbálni pedig még nem merem.
Azt se tudom hogy elviseli-e az eszterga áramát, áthidaló mágneskapcsoló nélkül?

kmajer

Ne a köszörűn próbálkozz az irányváltással...

Bencze András

A végén úgyis frekiváltót fogsz használni...

svejk

Ej Csuhás, de fafejű vagy! :) (nem megsértődni!)

Valaki Pest környéki adjon már neki kölcsön egy frekiváltót, hogy meg tudja a különbséget az és ehelyett a fázishasogatós, zajtermelő, állandó terheléshez való, vacak helyett.

(Ma nem felejtettem el, hanem nem volt időm lefényképezni a menetórát)

Csuhás

Ehh, a marógépemen frekiváltó van, remekül használható, szeretem. Talán csak egy fék chopper kellene hozzá hogy stopnál hamarabb megálljon. Az egy öreg gép, már általam ráépített ékszíjas fordulatszám váltással. Ezzel szemben van egy e2n gép ( az eladó szerint felújított váltóval ) Aminek kellemes a fordulatszám tartománya. Semmi bajom nincs vele, és csak a szépérzékemet zavarja az indításkor kontrázáskor a fogaskerekek csattanása. Ezt gondoltam kiiktatni a lágyindítóval hogy úgy induljon mintha kuplungot kapcsolnák. Az indítót csak simán be kell rakni a motor elé, de a frekiváltó miatt kábelezni kell. Mondjuk ha találok egy fékes 3kW körüli váltót olcsón akkor át fogom építeni. Volt már ilyen de mire megnéztem az adatlapját már meg is vették az orrom előtt.
A lágyinditót olcsón vettem és gondoltam megér egy próbát a dolog. Szerintem berakom a gépbe azután ha elpukkan a félvezető hát így jártam.
Ha nem lesz ilyen hideg meg is csinálom.

gaspa

Üdv  
Yaskawa j1000 4kW javításában akadtam el,a meghajtó panelen van egy hibrid szerű áramkör VL1102-01R-01 típusú,nem találok róla semmit,jó lenne róla legalább adatlap,gyártó vagy egyáltalán mi a szerepe.Nem tudom hogyan lehet ide jpg-t feltenni.

Csuhás

Nem ismerem a típust, de frekiváltóban a power modulon kívül talán hibridben lehet a vonalfeszültséget mérő osztó, esetleg áram mérő sönt. Jó volna egy két fotó. ( Képet nem tudsz berakni az oldalra, valami képtároló megosztó helyre kell felraknod, majd azt linkelheted be az oldalra. )

gaspa

Méregetek rajta,az árammérő erősítők analóg kimenetei is belemennek,tehát valami A/D eszköz van benne,mert a központi procival sorosan optón kommunikál.Feltehetően PIC vagy AVR lehet benne,hat kimenete pedig a félhíd meghajtókra megy.A soros adatforgalom megy,de a kimenetek nem.Majd képet próbálok feltenni,hátha felismeri valaki.

Szirtimorc

Szia!

Van egy 230V 0,75kW-os, nem használom (még) szívesen odaadom.

M

Szirtimorc

Lehet, hogy kevés lesz

kw484wg29

Üdv!

Van valakinek egyfázisú eladó frekiváltója? 750W teljesítményre kellene.

000000000

medvegy69-nek: www.lionelectric.hu  GD10 0R7G-S2  Hány darab kell?

kw484wg29

Üdv!

Bocsánat, nem voltam teljesen egyértelmű: 1F-ról 1F-ra kellene egy 750W teljesítményű frekvenciaváltó.