Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem úszod meg nyomaték vesztés nélkül a szabályzást.250-re meg reménytelen leszabályozni.Nem úszod meg áttétel nélkül,az mindenképpen kell ekkora csökkentéshez.

Bencze András

Vektoros frekvenciaváltó üresjárati autotuninggal erre való, akár 1-2 fordulat/perc esetén is. Az más kérdés, hogy a motort ilyenkor illik kényszerhűteni.

vjanos

Nekem van egy, 370w, Ferm eszterga motorja volt...
Dobj egy mailt.

jgg8y2a4g

Olyan embert keresek aki tud segíteni  
Yaskawa 606pc3 frekvenciaváltó felprogramozásában, és bekötésében. Ha valaki tud segteni, kérem emailban tegye. köszönöm.

jgg8y2a4g

Kösz a segítséget akik foglalkoztak a témával.

f7pbhicb

űdv valaki tudna nekem segiteni fvr c11 frekvenciaváltó bekötésében?

000000000

Mégis mit kell segíteni, minden le van írva feketén fehéren az User Manual-ban.
Legalább is nekem ez bőven elég a beüzemeléshez.
Az RF zavarok elkerülése érdekében ajánlatos LiYCY kábelt használni a teljesítménynek megfelelő keresztmetszettel.
A harisnyát csak a hajtásvezérlőnél bekötve és a 4. eret védőföldelésként használva.  

http://www.americas.fujielectric.com/sites/default/files/FVR_C11S%20Instruction%20Manual%20MGB-C11EN99.09.pdf" TARGET=_fnew>FVR_C11S.pdf

s2k5ycubj

Nincs igazad! Sokan vannak,akik szívesebben bízzák szakemberre az ilyesmit és lehet,hogy jól teszik! Szerintem nincs ezzel semmi baj,sőt komoly problémákat lehet elkerülni vele,ami lehet,hogy neked természetes. Mint ahogy te sem bíznád rá egy bevallottan hozzá nem értőre mondjuk a kocsid fékjét....

000000000

Ahhoz nagyon szakmai analfabétának kell lenni hogy egy szájbarágós leírás alapján ne tudja bekötni.
Ha meg hobby szinten CNC-ni szeretne akkor kizáró tényező a hozzá nem értés.

s2k5ycubj

Sok emberrel találkoztam,és még fogok is,akik az adott szakterülethez nem értenek,ezért félnek tőle és megtanulni sem akarják. Na az elektronika az nagyon ilyen. De ettől még azért miért ne lehetne hobbista? Valószínűleg más téren viszont szívesen fog segíteni másnak.

PSoft

Vannak itt jó páran,(magamat is beleértve)akik nem az anyatejjel szívták magukba a CNC-zés titkait.

Hogy Te azon kiváltságosok közé tartozol,akiknek ez megadatott,az a Te szerencséd...köszönd meg valakinek.

Nézd meg Krisztián adatlapját,nincs két hónapja,hogy úgy döntött... aktív/regisztrált tagja lesz ennek a közösségnek.

Szerinted,ezt várja tőlünk....

"Mégis mit kell segíteni, minden le van írva feketén fehéren az User Manual-ban.
Legalább is nekem ez bőven elég a beüzemeléshez."

"Ahhoz nagyon szakmai analfabétának kell lenni hogy egy szájbarágós leírás alapján ne tudja bekötni.
Ha meg hobby szinten CNC-ni szeretne akkor kizáró tényező a hozzá nem értés."

000000000

Megsúgom én se az anyatejjel szívtam magamba a tudást, hanem nekiültem és józan logikával kifióztam a manuálból már amihez egyáltalán volt.
Aki nem mer az nem is nyer !  
A többi meg kifogás és nyafogás !  
Hidd el, többet ér ha rávezetik a megoldásra az embert mint, hogy megrágva és előemésztve a szájába köpik.
"Az éhező embernek ne enni adj, hanem tanítsd meg halat fogni!"

000000000

Mekkora büdös bunkó vagy.
Te most itt azt adód elő, hogy amikor az elsőt láttad (mint feltételezhetően a kérdező) te rögtön kented, vágtad a témát.
A fenét!
Párat rosszrá égettél, mire akadt valaki, aki nagy nehezen megtanított téged a használatára.
A magadfajta az ilyen.

000000000

Lehet hogy te ennyit tudsz, többet nem is feltételez tőled senki!
Ahhoz eszméletlen balfaxnak kell lenni, hogy tönkre tudja tenni.  
Ezért is merem ajánlani, nyugodtan kísérletezzen vele.
" büdös bunkó" ugye az te vagy ? [#eplus2]

PSoft

Te is nagyon jól tudod,hogy azok a "feketén fehéren írott User Manual-ok" nem az 'utca emberének' íródnak.
Valamilyen szintű szakmai rálátást igényel az olvasásuk/értelmezésük.

Feltételezem,hogy Krisztiánnál nincs meg ez a szintű szakmai rálátás,azért merészkedett kérdezni,segítséget kérni...

Nohh,de mindegy is...nem akarok én itt senkivel veszekedni...
Lehet,hogy én vagyok rosszul "összerakva"!?

Egy másik hangzatos mondás,még azért ide kívánkozik a végére.
A  #2798 után...
 "Ha hallgattál volna,bölcs maradtál volna"

Persze,ez is csak egy vélemény,az enyém!