Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

gaspa

Próbálok közeli képet feltenni a keresett hibridről VL1102-01R-01

http://kepkezelo.com/images/oeq9bo2y7poaa6ddfqgo.jpg" border=0>

gaspa

Miért lett ilyen nagy,nem tudom.

000000000

Jó pár 100 frekvenciaváltó megfordult a kezeim között, de 1 fázis be és 1 fázis ki ilyet még nem láttam.

Révész Richárd

000000000

Ez elég bohóckodásnak néz ki, hogy még a kondit is benne kell hagyni a motorban.
Így mégis hogyan vált forgásirányt ?  
Ilyet csináltam 3 fázisú frekiváltóval is és csak az U és V kötöttem be.
Nevetségesen gyenge alacsony fordulatszámon.  

Révész Richárd

Nem is azt mondtam, hogy jó, csak, hogy van.

000000000

medvegy69-nek: www.lionelectric.hu weboldalon ZVF330-at ajánlom figyelmedbe. Azonban meg kell nézni a motor névleges áramát, ami alapján lehet, hogy csak az 1,5 kW-os lesz jó. Ez tud kis fordulaton is nyomatékot leadni, mivel a fázistolást nem kondi végzi, hanem a frekiváltó. A kondi csak 50Hz-en tud korrekt fázistolást, így megfelelő nyomatékot biztosítani. Ettől kisebb frekvenciákon belép az AS faktor(Ahogy Sikerül)

kw484wg29

Üdv!

Hát elég szép ára van, ennél lényegesen kevesebbre gondoltam :(. Az iramko-val közben felvettem a kapcsolatot, hát nem sokkal kevesebb az sem, sajnos. Így marad egyelőre a kézi áttételváltás. Ami pedig a kis gépekben van fordulatszám váltós megoldás, az  szinte kivétel nélkül mind egyenáramú motoros megoldás. Még egyszer köszönöm segítséged.

000000000

Még akkor is jobban jössz ki ha lerúgod az a xar 230-as 1 fázisú motort és teszel rá egy 230/400-ast és ehhez veszel egy frekvenciaváltót.
A DC és a frekvenciaváltós hajtás közötti különbség olyan mint a teológia és a geológia között.  
Magyarán ég és föld [#nevetes1]

kw484wg29

Üdv!

Gondolkodtam a motorcserén is, de még nem találtam pontosan odaillő megoldásút, lévén gyári gépem van, amit nem szeretnék átfurkálni. Másrészről beszereztem egy gyári kisméretű esztergát, bemutatókhoz, és most tudatosult bennem, hogy az azonos, szabályozás nélküli verzió motorja aszinkron, míg a szabályozós egyenáramú motorral megoldott. A nagyobbakon persze már "hagyományos" frekvenciaváltós a megoldás. Mindenesetre dolgozom a problémán.[#wink]

000000000

Az Iramkó-nál nézd meg, mire ajánlják. ha jól tudom, szivattyú, ventillátor hajtására, ahol a frekvencia csökkenésével négyzetesen csökken a nyomaték igény. Gépre állandó nyomatékú kell. Egyetértek Pál-al, a motor csere megfontolandó. Nem csak azért mert olcsóbb, hanem a 3 fázisú motrok vezérelhetősége jobb, a vezérlések kiforrottabbak.Ügyelj arra, hogy a fordulatszáma körül-belül akkora legyen, mint a legnagyobb, amire szükséged van, de ne több. Teljesítmény = nyomaték x fordulatszám.

000000000

A P-nél a 2*PI lemaradt.

000000000

Új, 350W-os 1400-as fordulatú 220/380-as talpas villanymotort adnék hasonló egyfázisú kondenzátoros motorért cserébe.

000000000

Miért nem kötöd át inkább a kapocsdekliben csillagról deltába és teszel rá egy 25uF-os kondit.
Vagy tenni rá egy frekvenciaváltót.  

fhgcx5fai

A segítségeteket szeretném kérni.Van egy 380v 3kw 2800 fordulatú villanymotor a fordulatát szeretném szabályozni kb 250 re úgy hoogy ne veszítsen a nyomatékából sokat.Áttét nem jó!A segítségeteket előre is köszönöm.