Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha neked eddig nem lett volna akkor van megoldásom a programozásra.
Bővebbet később, most rohannom kell.

Szalai György

Remélem van papír, ott ahová ennyire sietsz. [#vigyor2]

000000000

Cezarr problémájához: A motor paramétereket rendesen meg kell adni, és ha van autotuning, azt elvégezni. Nekem akkor szokott ilyen jelentkezni, ha a névleges fordulatszám lényegesen eltér attól, amit beírtam a készülékbe.

svejk

No szóval csináltam egy átalakítót, így soros portról nagyon kényelmesen lehet programozni, adatokat le-fel tölteni.
De most újra el kell rohannom, lehet vírus? :)

df7vv4ry9

elég fura dolog sült  ki a hibából,a fr. váltó   es  a motor közt eltünt egy  fázis, a kábel cseréje  után  minden  normálisan  müködik . amúgy  ez  a yaskawa  nagyon jó berendezés,remélem  a továbbiakban  is  jól fog müködni.
köszönöm

Révész Richárd

Örülök, hogy ilyen könnyedén megoldódott a problémád.

df7vv4ry9

azért  nem  biztos   hogy  annyira könnyedén ,ment,de  lehetett volna sokkal rosszabb is. ahogy irtad  egy  másik  motorral próbaltam  és azzal  minden OK  volt a többi  aztán már  magátol erthetödött,
kösz még  egyszer.

svejk

Ej, de utálom a nyugati frekiváltókat, különösen a LENZE-ket! :(

Help!
Hogy a túróba kell a 8200-asnál a factory default-ot megejteni?

Bencze András

Ha nem vektoros, magyarul a régebbi fajta, akkor c002. Ha vektoros akkor c0002.

svejk

Odáig sajnos el sem jutok. :(

A kezelő jó, keresztpróba meg volt egy másikon.

- jobbra nyíllal elmegyek a CODE-ig, villog a bevitel kis nyilacskája meg a 0000
- a fel-le nyíllal a 0000 nem változik, csak a villogása szűnik meg, de a bevitel nyilacskája továbbra is villog.

bekapcsolás után:
"Init"
majd  
"2501
12000"
majd minden nulla.

svejk

mintha nem lenne paramétertára...

Bencze András

Árulás van, ha nem tudsz a paramétersorba menni.
2501 és 12000 simán nincs, vagy tiltva van minden vagy sonderversion. Tipp.

svejk

Ez nem árulás hanem szívatás! :(

A kezelő alatt van két üzemmód LED ezt eddig észre sem vettem.
A piros 1 s-onként villog a zöld sötét.
Ez elvileg valamilyen hiba, de a kijelzőre miért nem írja ki?

Egyébként van itt egy kisebb  8200, arról volt a kezelő keresztpróba az is INIT -> 2501/12000-val indul, de az jó.

A beteg típusa: EVF8216-E.
Egy fórumtársunk kért meg, hogy nézzek rá, mert Ő sem bírt vele.

Bencze András

De hát ez a régi (nem vektoros). Amit induláskor ír az sw, fw verziószám lehet. Itt c2171 az utolsó paraméter száma. Ha a piros villog akkor az valószínű hibás.

istvan3

Schneider Altivar28 frekvenciaváltókkal van valakinek tapasztalata? Lenne pár kérdésem.
Köszönöm.