Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

iadbesaa

Köszi a segítséget. Mivel a 100nF 1 kV kondi szakadt lábán kívül más hibás alkatrész nem volt, ennek cseréje után összeraktam és felélesztettem. Hiba nincs. A hiányzó fázist jelzi, de működik. Nekem elég lenne 1-1.5 kW egyfázisú bemenettel bíró frekvenciaváltó. Ehhez az A61-hez van magyar nyelvű kezelési útmutató, és programozói kézikönyv pdf.-ben, de egyszerűbbel is beérném.

000000000

Lionelectric GD10 1R5G-S2 230V bemenő feszültség, 3x 230V kimenő feszültség (motor tekercseket deltába kötöd és jó) 1,5 kW névleges teljesítmény, 2 év garancia, sokoldalúbb programozhatóság mint az ATV61. Ráadásul az ATV61-et csak szivattyú vagy ventillátor hajtásra tudod használni. 25 Hz alatt nincs nyomatéka.

000000000

Sziasztok,

Van egy perske D6800 as motorom, és egy Omron mini J7-es frekiváltóm. Be kellene programozni a motorhoz, mivel még nem csináltam ilyet szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az adatok
Motor
Csillagban kötve 165V
4A
0,6kW 0,8PS
0,76cosfi
fordulat 17100/300Hz
A frekiváltó
modell: CIMR-J7AZB0P7
Imput AC1PH 200-240V 50/60Hz 12,8A
Output: AC3PH 0-240V 0-400Hz 5A 1,9kVA

Letöltöttem a frekiváltó manuálját, de gondolom nem kell minden paramétert beállítani.

Előre is köszönöm

z4ejygu7v

Gabcsi5456 nak.
Azért a programozás nem olyan egyszerü, de próbáld meg.
Kezd azzal hogy a program menübe be tudsz e lépni?
Ha a jelszó kérésen tul vagy, akkor bátran kezd a letöltött utasitás szerint. Ha jelszót kér, old fel Stop és fel nyil együttes lenyomásával.

000000000

Végül sikerült beprogramozni, viszont valamiért a motor 40Hz körül elkezdi elejteni a fordulatszámot majd újra felpörög. A kimenő áram ekkor 7-8 A körül van. A tekercsek ellenállása egyforma 2,7 Ohm. Ha elkezdem felfelé tekerni a fordulatszámot elkezd ciripelő hangot adni a motor.
Valami ötlet hogy mi lehet a hiba?
Frekiváltó vagy inkább motorral lehet a gond?

000000000

Be lett állítva a motoráram, a max frekihez tartozó feszültség, a maximális frekvencia. lehetséges hogy beállítási gond lenne?

Bencze András

A felfutási rámpaidőt növeld meg.

Révész Richárd

10 sec elég kéne hogy legyen.
Vagy rosszul gondolom?
Csak azért tudom, hogy ennyi mert beszéltünk telefonon.

Bencze András

Akkor az U/f karakterisztika nem a motorhoz illő.

000000000

Designr-nek: Lehet, hogy a DC kondik (450V) hibásak, öregek.)  A relé akkor húz, ha megvan a fix DC fesz.60-70%-a. Ha nincs , prelleg vagy szétkapcsol és alacsony feszültségre kiáll a készülék.Rossz a DC kondi, lehet rossz az előtöltö ellenállás, de lehet nagy az áthidaló relé késleltetése.

000000000

Gabcsi-nak: U/F karakterisztikia: m400Hz-en 220V-ot állíts és 300 Hz-en 165V keletkezik., feltéve, ha 0 Hz-en 0 V-ot állítasz.Közbenső értékmeg lehet 165V-nál 300Hz.

000000000

http://imgserv.com/images/2014/10/20/7ItCe3nJ.png" border=0>

így lehet beállítani a karakterisztikát.

gondolom a max frekihez kell a 165V. A minimális frekin az alabbeállítás 12V 1,5Hz hez. Ezzel a beállítással produkálta a leírtakat. Ha jól értelmezem ilyenkor a frekivel lineárisan nő a feszültség egészen 165V ig. Lenne esetleg valakinek ötlete hol legyen a töréspont? A minimum értékre mi lehet az optimális?

Előre is kösz

Üdv

000000000

Ezzel a beállítással kb ugyanazt kapom, mivel egy nulla nullától 165 300 ig tartó lineáris szakasz lesz. Gondolom a töréspontot lejjebb kell venni, csak nincs ötletem hogy hová.

Üdv

designr

Köszönöm a tanácsot..mindenkinek..nem mertem belevágni a javíttatásba..visszament az eladónak..
Van helyette kicsit drágábban egy új V1000 Yaskawa..remélem ezzel nem lessz gond..

000000000

Az áramfelvétel alapján lehet következtetni, hogy optimális e a feszültség az adott frekvencián? ha igen üresjáratban mekkorának kell lenni körülbelül? (lejjebb írtam, az adattáblán 4A szerepel.)