Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

szf

Szia!
Nézd meg a c26-c27 beàllítàsait.

designr

Hozzáértők segítségét kérem..Nemrég vett Bonfiglioli frekiváltó..kis motorrral kipróbált..LV hibára áll..alacsony feszt érzékel..
volt hogy ki-be kapcsolt..aztán hiba nélkül ment percekig..230 volt stabilan megvan..mi lehet a hiba..mennyire sulyos..?Letiltani nem lehet a jelzést..kondicsere?Érzékelő áramkör?Valaki belefutott már ilyesmibe.?.visszaveszik..de ha orvosolható inkább megtartanám..2,2KW..jó ár..Áthidalni esetleg?Sajnos nem értek a lelkivilágukhoz..Minden ötletre vevő vagyok..Kösz.

Csuhás

Egy ötlet: A lágyindító ellenállást áthidaló relé nem ad biztos kontaktust, ezért néha leesik a dc sín feszültsége. Ha megkocogtatod a szerkezetet ( vagy akár a relét ) az kiváltja a hibát?

000000000

Bonfiglioliból melyik tipus? Ha ez meg van akkor tudunk tovább menni. Elvileg a hibák tilthatóak, de ez pont olyan ami a működést befolyásolja. Meg kellene nézni, hogy a kábel keresztmetszete megfelelő? A többi lehetőség csak a tipus pontos ismerete után lehetséges megtippelni.

designr

A tipusa Bonfiglioli Vectron SYNTHESYS SYN10 S 220 09 AF..egyfázisból hármat..Kocogtatás eggyelőre nem segít..most fix az LV hiba..tegnap még kattogott a relé..aztán beállt..szabályzott szépen..nem tudtam produkálni a hibát..ma el sem indul..Hibák tiltásáról nem ír a manual..Köszi a segítséget..ha valakinek van még ötlete..

Csuhás

A konkrét típus ismerete nélkül mondom: Kattogott a relé? Van egy nagyobb relé benne az bekapcsoláskor egyet kattan, az rendben, de az nem kattoghat. Esetleg a kisebb hibajelző van benne az tehet ilyet hiba esetén. Egy ilyen frekiváltó eleje elég egyszerű. Ha nem igazodsz el rajta akkor egy ötletem maradt: keress olyan embert akinek ez nem gond, távgyógyítással nem fogunk boldogulni hiába akarunk segíteni.

designr

Köszönöm a segítséget..tulajdonképpen nem is álltam volna neki szerelni..csak aki jobban ért hozzá, ismeri,esetleg meg tudja ítélni tartsam-e meg..

iadbesaa

Ma kaptam kézhez egy Altivar 61 ATV61HU40N4 hibás frekvenciaváltót. A panasz az volt rá, hogy hálózatra kapcsolva leveri az automatát. Az inverter 3 fázisú 380V input. Üzembe helyezés előtti vizsgálatnál zárlatot, átvezetést, egyéb hibát nem tapasztaltam. Mivel 3 fázisú inverter 1 fázisú táplálása terén vannak tapasztalataim, fokozatosan emelve a feszültséget 100V-300V ig, kb. 180V nál feléledt a grafikus kijelző, hibajelzés nem volt. Kb. fél perc működés után nagy puffanás. A hálózati automata nem vert le. Tüzetesebb vizsgálat és mérés szerint a főáramú panelen a C101,  M103…1kV jelű kondenzátor egyik lába szakadt volt, alatta, és a kondenzátor oldalán korom lecsapódás, valamint elfröccsent réz. Mind a két kondenzátoron 100 nF körüli érték mérhető, zárlat nincs. Az egyenirányító, a pufferek, az IGBT modul is sértetlen. Jelenleg még nincs összerakva, holnapra marad. Gőzöm nincs, hogy ilyen jelenséget mi okozhat. Az egyfázisú táplálás? Ezeket az eszközöket nem úgy tervezik, hogy fázis kimaradás esetén meghibásodjanak. Tanácsot, észrevételt szeretnék kapni, tisztelettel : Martos László
http://kepfeltoltes.hu/view/141009/ATV61HU40N4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/view/141009/ATV61_f__ram__panel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/view/141009/M103_1kV_kapacit_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

iadbesaa

http://kepfeltoltes.hu/141009/M103_1kV_kapacit_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Meghalt a kondi,van ilyen. Forraszd ki és mérd meg a tápkondi szimmetrizáló ellenállásokat is és inkább cseréld ki mindet jó minőségű,nagyfeszültségűekre. Ezek szoktak idővel megszakadni...

iadbesaa

Áts László : köszönöm! Átmértem mindet, renben vannak. A szakadtlábú kondi is. Csak rendelésre hozza a miskolci EMO, majd hétfőn. Az elhiccelt fóliarész nyugtalanított. Összeraktam provizore, és élesztési próba során 200V körül beindult, a grafikus kijelző 1 phase loss- on kívül más hibát nem jelez. Van Isten. Szinte az is biztos, hogy 1 fázisról nem fog üzemelni, pedig arról akarom üzemeltetni. Nekem sok a 4 kW, 1.5-2 kW output eléf lenne. Továbbra is keresek az FVRO.75E9S-7EN FUJIHOZ vezérlő panelt, vagy típusazonos hibás invertert.

000000000

Az Altivar-oknál az egyenirányító után van egy előtöltő ellenállás, ami tölti a DC kondenzátorokat. Ha a DC kondi feszültsége eléri az üzemi fesz kb:70%-át, ezt az ellenállást egy relé rövidre zárja. Ha ez nem történik meg, a DC körről táplálkozó tápegységek és esetleg az inverter is úgy megterheli ezt az ellenállást, hogy világít. Lehet, hogy ez durrant el? Mert ahogy kezelted a készüléket ennek el kellett durranni.

000000000

Másik lehetőség: A DC kondenzátor kört úgy alakították ki, hogy 2 db. 450V-os kondit sorba kötöttek, és teljesítménytől függően ezekből raknak bele párhuzamosan többet. Ha egy ilyen kondi ág egyik tagja rövidzár lesz, a másikra jut az 570-620V DC feszültség, és ami vele párhuzamosan van kötve, mint pl nagyfrekvenciás kisebb kondenzátorok, azok is tönkremennek a DC elektrolit kondival együtt. Ha púpos valamelyik DC busz kondenzátor, akkor azt, vagy inkább az összeset cserélni kell.

svejk

Majdnem biztos, hogy a bemenő fázisfigyelést ki lehet kapcsolni paraméterrel.

000000000

Ha mégsem jönne össze a hibakeresés és javítás, javaslom nézz körül a www.lionelectric.hu web-oldalon. Itt elfogadható áron találsz olyan szintén Kínában gyártott frekiváltót,(az ATV61-et is ott gyártják) amelyeket már több éve tesztelünk, és nem kell javítani, nem romlanak.