Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

SW1 npn-re van állítva SW2 V-re.de ez nem kéne, hogy befolyásolja a menübe való belépést.

adamant

Bocsi elírtam SC re gondoltam múlthéten küzdöttem meg egy VS mini vel aminél nekem ezeket a dolgokat kellet állítanom hogy beletudjak menni az agyába amíg aktív a futás(RUN) parancs addig nem is fogod tudni paraméterezni  

egyik menübe se tudsz bele menni? n001 nél kellene valahogy előcsalni 0 majd utána a 8  as kellene  

Révész Richárd

Egy pár ilyen már átment a kezem alatt, de ilyen eset még nem volt.
Már mindent próbáltam de semmi.
Arra gondoltam, hogy esetleg soros porton letiltották a kezelői terminált.

000000000

Sziasztok!
Vettem 1 2,2kw-os kínai maró motort hozzávaló inverterrel. Nem tudom hogy kössem össze a breakout panellel. Mach3-bol szeretném vezérelni.

Dakota25

Lehet, butaságot kérdezek, de frekiváltó-varázslók véleményére lennék kíváncsi:
Általában (vagy esetleg némelyik) frekiváltó alkalmas lehet-e folyamatos, üzemszerű amplitúdóvezérlésre? (akár állandó frekin)
A háromfázisú kimenetet egyenirányítva ilyen üzemmódban alkalmazható lenne-e DC motor fordulatszám-szabályozására? A nagy teljesítményű DC-motorvazérlők ára horrorisztikus a frekiváltókéhoz képest (nyilván, mert kevés van belőlük a piacon).
Tudom, nem erre valók, de hátha...
Próbálkozott már valaki ilyennel?

000000000

Milyen motort kell szabályozni? Valami adat? Frekiváltóval nem nagyon fognék neki...

Dakota25

Tudom, elég abszurd gondolat, de tulajdonképp a frekiváltók tartalmazzák a szükséges elemeket. Kérdés kifordíthatóak-e önmagukból ilyen mértékben.
A motor külső gerjesztésű 16kW-os apróság, esztergában. Tudom, karakterisztikájában ég és föld az aszinkronokhoz képest, de hátha valaki próbálkozott már ilyen nyakatekert dologgal.

000000000

Önmagában a 16kW miatt sem egy egyszerű frekiváltót igényel. Valami típusszám? Gyártó?

Bencze András

Felejtős... Esetleg ha van Masterdrive-od és vállalkozó paraméterzsonglőröd. DC hajtással jobban jársz. Írtam..

Révész Richárd

Csak mások okulására írom le.
Megoldódott a god.Az összes nyomógomb kontakthibás volt a kezelőn.
El volt oxidálódva az érintkező felület.
Valamikor vegyszeres környezetben teljesített szolgálatot.
Javítás után tökéletesen működik.

dcsaba

A DC hajtás lenne az igazi, de van itt olyan, aki frekiváltóval oldotta meg a dolgot, mégpedig az U/f karakterisztika beállításával.

szf

Sziasztok.Keresek Danfoss VLT3003 frekvenciavàltóhoz magyar nyelvű leíràst.

chyfhc809

Üdv! Most látom, hogy van frekiváltó topik, így ide is megírnám a bánatomat! Sajnos elfüstöltem a pár FETemet a készülékb így keresem a bele valót! pontosan a fga15n120 típusú IC-t, már megrendeltem gyorsba angliából, de ha van valakinek 1-2 napon belül megoldható változata az érdekelne!
A váltó típusa 1.5kw-os kínai (ebay powa)

Papp Ferenc

wrfwxv4t9

Üdv Barátim!
Van egy 380V-os,1.1 KW-os villanymotorocskám, amit egy "retró" esztergagépecske hajtásához szeretnék felhasználni. Az újkori elképzelésnek megfelelően a fordulatszám változtatásra nem áttételeket, hanem szabályozható fordulatszámot szeretnék. Nos ez okán kérem tanácsotokat, esetleg javaslatotokat a szabályzók beszerezhetősége okán, de nagyon tetszene az a megoldás, hogy miként tudnék ilyen "kütyüt" csinálni? (Halkan jegyezném meg, hogy rádióamatőr (HA2BHG) vagyok, akitől a konstruktőrség nem esik messzire! :-)
Köszönöm válaszaitok!