Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Már nem kell,meg van a hiba,megy a gép,ha valakinek kell segítség a kérdéses géppel kapcsolatban akkor szívesen segítek.

000000000

Mégis mi volt a probléma ?

000000000

Volt egy zárlatos graetz híd,de ez a kisebbik gond volt,a belső kapcsolóüzemű segédtápegység meghajtó tranzisztora is szétpukkadt,nem lehetett beazonosítani,még azt sem,hogy fet vagy bipoláris,a meghajtás sem volt egyértelmű,mert egy hibrid áramkör csinálta ami le volt öntve valami szilikonszerűséggel.A poziciószáma V231,fet-tel nem működött csak elindult de leállt,végül egy BU2525 győzött(1500V/12A),nem kevés méregetés és túrkálás után persze.

s2k5ycubj

Sziasztok! Tudna valaki segíteni,hogy egy LG frekiváltóhoz milyen fékellenállást lehet használni? A leírás szerint AC rector kell hozzá és 1.14 mh 20A.

s2k5ycubj

Hoppá,rector...,inkább Ac reactor.

000000000

Ne keverd a szezont a fazonnal !!!
Az AC reactor a bemenetre teszik és zavar elnyomására használják.
A fékellenállás mindig DC és nem induktív !  

Csuhás

Ha már szóba került, én is keresnék fék modult omron frekiváltóhoz 400V-os bemenetű 2.2KW-os. Esetleg kapcsolási rajz is elég volna. Elvileg egy komparátor és egy combos fet van benne. Lehetne tervezni is , csak nem szeretek ezen a teljesítményszinten kísérletezni.  

000000000

Általában ha nem tud kezelni külső fékellenállást maga a frekvenciaváltó alapból, akkor úgysem lehet annyira szélsőséges beállítást csinálni, hogy érdemes legyen hozzá építeni külső DC chopper-t.
Inkább cseréld le olyan típusra amiben már benne van.  

000000000

De 2.2kW-tól már szinte minden Yaskawa (omron) típusban van belső fék áramkör.  

s2k5ycubj

Én is ezt gondoltam,de csak annyit találtam róla,hogy egy induktív fojtó. Csak a nagyon nagy teljesítményűeken van ellenállás és a fojtó. Be lehet állítani a frekvenciát,amivel "lökdösi" fékezéskor. Van ötlet,hogy mi lehet a megoldás erre? Már kisebb fékezéskor is tilt...

fa_kukac

Nálam régi villanyrezsó van a liften, sok éve.

Csuhás

Simán letiltásba lehet vinni, hiszen több nehéz lépcsős szíjtárcsa tárolja az energiát. Sajna nincs az enyémben chopper, cserélni pedig nehézkes mert pontosan rávaló dobozt gyártottam amiben sok munkám van.  

svejk

Kérlek, mesélj arról a liftről!

s2k5ycubj

Ezek szerint jó rá a kanthal huzalból csinált ellenállás? És hány ohm kéne? Azt írja a kezelési,hogy 1200W-os fékezést tud a készülék. Csak ugye rákapcsolja a majd 700V-ot az ellenállásra. Egy hosszúkás szál izzót tettem rá,volt egy gyors és nagyon látványosan fényes megállás...

Csuhás

Két levegőre szánt ( pl grillező ) fűtőtestet köss sorba. Az bírni fogja a rövid túlterheléseket.