Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

660 voltot beterhelni 3 darab 100-as izzóval tudnál, és azért 300 Watt meddő fogyasztás nem hiszem, hogy rentábilis lenne.
Villamos műveknél dolgozók kedvezményesen kapják a delejt, de ha ott dolgoznál akkor bizonyára már bent lenne a 3 fázis is.
Lenze frekvenciaváltók között vannak amik 500 VAC-val is üzemelnek ami 700VDC Bus feszültséget jelent, így képes elviselni a feszültség kétszerezős működést is.
Valahol van egy A4 lap méretű panelem ami tele van 1000uF kondenzátorokkal amihez csak 2 dióda és pár darab töltő ellenállás és egy időrelé kell és máris meglenne a duplázott egyenirányított hálózati feszültséged.
Mert több ezres kapacitás felett nem lehet közvetlen hálózatról indítani mert letépi a villanyórát a kismegszakítóval együtt.
Ezért csinálják azt, hogy pár 100 ohmon keresztül töltik fel és ez után kapcsolják rá közvetlen.
Egy ilyennel és egy megfelelő bemenő feszültségű frekvenciaváltóval lenne a legegyszerűbb megoldás.
A másik az, hogy ha klímával akarsz fűteni akkor GEO Tarifát kell igényelni és akkor ott lesz a 3 fázisod akár 63 Amperrel.

svejk

De miért kell beterhelni?
A 3 fázisú frekiváltók általában 380-480 bemenő az engedélyezett.

Én egyébként inkább az autotrafó a bemenetre híve vagyok.

000000000

Az én se tudom minek beterhelni [#nemtudom]
De ez a feszültség kétszerező előbb megoldható mint egy 2kW-os autó trafó.

jeepatti

Beterhelést csak üresjárat időre gondoltam.
Hogy a csúcs feszültség nehogy kivágja a frekiváltót.

De ha van olyan frekiváltó ami bírja a 670 V környékét akkor nem kell.

Egy autótrafó esetén 2 kw nál mennyi lehet a veszteség?

svejk

Bírják.

Egy autótrafó szerintem 90% felett van hatásfokban. Itt ugye a vasmagnak csak kb. a teljesítmény felét kell átvinnie, ezért a mérete is elfogadható.

Csuhás

Kisebb dhalander frekiváltós hajtásához talán használható lehet:
http://aprod.hu/hirdetes/transzformator-220v-350v-ID1pyUb.html#5354515828" TARGET=_fnew>220/350 leválasztó trafó

6rk75uezn

Régi tranzisztoros freki váltókat ismeri valaki? Ha rosz javitani lehet?Lehet csak egy vagyonér?Az 1.6 kVA mekkora ráköthető motort jelenet Kw-ban?

000000000

Típus? Hibajelenség? Egyébként sok javítható.

nah5a9frh

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni abban,hogy 3×25 amperes c-s megszakítóról tudnák e üzemeltetni egy 15 kw-os 1400 as fordulatú villany motort,frekvenciaváltó vagy lágy indító segítségével.Indításnál a villanymotor tengelyén  egy 35 kilós szegmens fej van közvetlen ráépítve, ami nehezítheti az indulást.Ha a villanymotor már forog ,a motor teljesítményének elegendő lenne a negyede a feladat elvégzéséhez.Előre is köszönöm!

6rk75uezn

Még egyenlőre nincs hibajelenség (és remélem nem is lesz),ma vettem,jövőhéten jön meg,csak miheztartás végett kérdeztem.Ismerős esetleg?Tudsz róla valmit mondani igy képekről?Neten nem találltam semmit róla. http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/villamossagi_berendezesek/frekvenciavalto_1866090332.html" TARGET=_fnew>Frekiváltó

ANTAL GÁBOR

szerintem igen . A 15 Kw os motor névleges árama( felpörgés után )  úgy 30A lenne de ha nincs kiterhelve akkor saccra elég neki a 10 A ( Üresjárásban )  A tengelyre épített tárcsa szépen felgyorsítható ha fokozatosan indul a motor . ( akkor lenne baj ha induláskor is igény lenne a nagy nyomatékra ( Pl egy súlyt emelő csörlőd lenne vagy egy nyomásra dolgozó kompresszorod) . Nekem a frekiváltó szimpatikusabb  

000000000

Ismerősnek néz ki, pár magyar gyártmánnyal találkoztam már, lehet épp ilyennel is.

6rk75uezn

Arra lennék még nagyon kiváncsi hogy ha erre a tranzisztoros frekiváltóra 1,1Kw-os motort lehet kötni mit szólna az 1,5Kw-os hoz.

000000000

Ha nem használod ki teljesen a motort 1,5kW-ig, akkor használható lehet. A mostani újabb típusok közt vannak olyanok, hibával megállnak, ha nagyobb motor van rajtuk. A tiéd szerintem még nem érzékeny erre. Ki kell próbálni, puding próbája az evés.

6rk75uezn

Köszi,ki fogom próbálni,de ha mondjuk jobban megterhelem a motort nem fogom megölni vele a f váltót?