Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Papp Ferenc

Rendben,megteszed,hogy átnézed nekem a manualt. Egy német oldalon találtam egyet ami okosabb mint amit a japcsi feltett.Elküldöm neked.Egyébként az árammérés sőntjére tennének direktben egy zénert?Az IR2130 kimenetére van téve 3 elkó,azokon sem mérek feszt.

Papp Ferenc

Szép Napot!  Rendelkezem egy ASIRobicon nevezetű GT200-as típusú frekvenciaváltóval. Esetleg lenne valakinek Manual-ja hozzá? 3 fázisú betáp 3Kw Köszönöm!  Feri

Bencze András

Nehéz lesz, hacsak nincs nagy szerencséd. A Robicont (USA) megvette a Siemens és minden korábbi infó csak más oldalakon érhető el. A Mitsu műxik már?  

Papp Ferenc

Szia! Még nem megy. Megpróbálok egy beöntött hidat szétkapni ,hátha megláthatom annak a két lábnak a szerepét.Ha lenne cnc-m, akkor már régen meglenne.

Bencze András

Táphiba lesz meglátod. Nem kapnak vezérlést az IGBT-k. Ha le tudod választani a modulról a 310V-ot, akkor nyugodtan mérhetsz. Egyébként nagy durrt kockáztatsz. De óvatosan! Küldj fotót a modulról, ill. azt, hogy mit sikerült a lábakból azonosítani. Egyébként ahogy Svejk írta, vannak beépített söntös modulok mint pl. PS11036, azonban mindkét pontjának kihozatala nem indokolt, de nem lehetetlen, hogy kihozzák.

Papp Ferenc

Szia!  Egyébként létezik közkézen forgó kapcsolási rajz frekvenciaváltókról?? Már csak a kapcsolástechnikai megoldásokra gondolok.Küldök majd képeket a modulról. Köszi!  Megnéztem mit zár rövidre a modul kivezetése,de most hirtelen nem tudom.Később megírom.

000000000

Dehogynem! Ha a sönt egyik vége van csak kivezetve, annak nincs értelme, nem tudod mérni a rajta átfolyó áramot. Ha pedig külső elemekkel méreg az áramot akkor értelmét veszti a modulon belüli sönt.

Bencze András

Valóban rosszul írtam, tulajdonképpen a sönt egyik fele sincs kivezetve.. Egyik fele táppont is, a másik felére egy műveleti erősítő csatlakozik. Ugyanis amelyik modulban már sönt is van az általában IPM nevezett meghajtókkal és egyéb nyalánkságokkal megtűzdelt áramkör. Lásd a példában említett modult. Ezzel együtt szívesen veszem ha hozol példát a kétkivezetéses söntös IGBT modulra.  

svejk

Blokkvázlatok, de ennyi gyakorlatilag elég is.
Ritkán kell/éri meg ennél mélyebbre belebonyolódni.
Az első genererációsokhoz esetleg elképzelhető részletes rajz, nekem egy sincs.

No meg ha egy párat kirajzolsz, akkor már érteni fogod... :)

Ne kívánd tőlem és mástól sem, hogy átolvassuk az ismeretlen frekiváltó manuálját tüzetesen és megmondjuk a tutit.
Persze ráhibázni lehet...

Küld el nekem azt a Mitshut, most már kíváncsi vagyok rá.  

Egyébként régebben én is megvettem minden vicek-vacak frekiváltót ami az utamba került, akár jó volt akár nem. Jó sok pénzt beleöltem, persze gyakorlati haszna nem lett, csupán kaptam egy átfogó képet.

Ma már meggondolom milyet veszek meg...

gfxd0h560

Szép Estét! Eszterga 1,5-2,0kW.os motorját szeretném egy fázisról és frekvenciaváltóról járatni, hogy el tudjam kerülni a mechanikus váltó beépítését, helyszűke miatt is.
Mivel nem sok "tanulópénzt" szeretnék fizetni a kísérletezgetésre, kérem a jó tanácsotokat ez ügyben!
Milyen frekiváltó típust érdemes keresnem?
Mi az ami nem jó?
Van-e valami ami a motor paramétereit,  
típusát is meghatározza?
Tud-e valaki megbízható beszerzési forrást?
Természetesen használt érdekelne és lehetőleg olcsóbb...

000000000

Csak óvatosan ..... Pár fokozatot tartsál meg a mechanikából is. Ugyanis a mechanikus váltót nem tudod teljesen kiváltani, mert pl. 60 1/min főorsó fordulat esetén a 2 kW-ból alig marad teljesítményed, ha frekiváltózol, míg mechanikus váltóval majdnem mind megmarad a motor P-ból.

000000000

Üdv. Forgalmazok ilyen frekvenciaváltókat. Fel is programozom. Garancia 20 hónap. A teljesítmény = fordulatszám x nyomaték.A frekiváltó  állandó nyomatékot tud. A nyomaték a motor fordulatszám csökkentésével nem nő, míg a mechanikus, áttétellel történő szabályozásoknál igen. Ennek ellenére sokan vettek tőlem frekvenciaváltót és használják is.

000000000

Weblapomon találsz árlistát és gépkönyveket is www.lionelectric.hu  Ha segítség kell, hívjál.

gfxd0h560

Köszönöm, a felező által elfoglalt hely megmaradása is nagy előny lesz! Marad még 4x4 áttétel.

gfxd0h560

Köszönöm, és megnézem a weblapon is természetesen!