Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok.
Pár hete írtam hogy gondok vannak a frekiváltómmal . Na ez még most is így van , tettem elé zavarszűrőt, tettem a H2 vezérlő elé is ahogy elindítom a főorsót zizegnek a tengelyek ,ha másik  dugóba teszem át a frekiváltót akkor nem zizegnek de ahogy  elindítom a főorsót a H2 vezérlő bekapcsolja a vészleállítót a felületen.
Ötletek? Ne azt írjátok hogy vegyek másikat mert más is használja ezt a frekiváltót és jól működik neki.

Bencze András

A PWM frekit állítsd  minimumra, akkor kevésbe szemetel.

besirkyjh

Szia

Nem hiszem hogy a frekiválto csinálná a gondot , olyan amilyen , ezek a tipusok mind egyformák ( gondolom én ) .Viszont az LPT kártyát lecserélném más tipusura .
A PC felé az LPT kártyán keresztül megy a "jel ". Az hogy ez a "jel" mikor érkezzen vagy hogy érkezzen-e egyáltalán az LPT kártya PC-hez valo illesztésén mullik .A másik dolog hogy áthelyezted a frekiváltot más konektorba az jo de attol nég a hiba ott van csak "kisebb " .
Probálj más tipusu LPT kártyát használni .

000000000

Kicsit teszteltem a dolgokat ,  kihúztam a PC-t és nélküle  helyeztem áram alá a H" vezérlőt , a motorok szépen zúgtak ,tartóáram ...stb , bedugtam a frekiváltót és elindítottam a főorsót , hát  életre keltek a tengelyek  ,  viszont a monitort és a PC dugókat kihúztam a hálózatból , így csak az marad hogy a H" 220 as  vezetéken keresztül jut be a zavar a körbe annak ellenére hogy mind a két körön van zavarszűrő. Ha valaki jár Pesten és van egy felesleges frekiváltója  30 percre , azzal szívesen kipróbálnám hogy mit csinál a gép.

000000000

A frekiváltó és a motor közti kábel árnyékolt?

000000000

Igen , és a harisnya le van földelve a frekiváltó oldalán!

Bencze András

PWM freki mennyi? Visszavetted már a minimumra? Frekiváltó tápján is van zavarszűrő? Használj olyan zavarszűrőt amelyet frekiváltóhoz terveztek.

besirkyjh

Upsz , ezt jol benéztem :)  
A H2-röl nehogy kicseréld az LPT-t , fürész kel hozzá :)  

000000000

Igen ,visszavettem ,így se jó, hoznak scop -ot azt mondta egy szaki hogy nézzük meg milyen a zavar és hogy mekkora ,utána lehet hozzá zavarszűrőt csinálni vagy venni.

besirkyjh

Szia  

A földelésed rendben van ?

m99i7s37

Siemens 6SE3115-8DC40 micromaster frekiváltóval kapcsolatban kérdeznék:
3 fázisú betáppal rendelkezik,de csak 1 fázisom van.
paraméterezés után deltában működnie kellene róla a 3 fázisú motornak, vagy ehhez 3 fázisról kellene betápolnom?
köszi!

vjanos

Ha 3x400V a frekiváltód, és neked csak 1x230V van akkor az nem fog menni...

Ha 3x230V lenne a frekiváltó (usa, japó szabványú ipari áram) akor az valszinüleg eldöcögne 1x230V-ról.

1x230V frekiváltó után kell csak deltába kötni a 3f motorodat.
A 3x400V frekiváltó után csillagba kell.

m99i7s37

Igen 3x400V-os a bemenete.
Felfut, tudom is paraméterezni,de a kimeneten nincs semmi.
Akkor ezek szerint így nem fogom tudni kipróbálni..

köszi!!

000000000

Igen , le van földelve !

szf

Megfelelő méretű 230/400V-os trafóval megtáplálod a frekiváltót.Van 2 "fázisod" evvel szépen elmegy ,csak ne akard a maximális terhelésen járatni.Sok frekiváltót építettem be evvel a módszerel ,ott ahol kedvezőtlen körülmények voltak.