Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Papp Ferenc

Sziasztok!

Elakadtam egy frekvenciaváltóval. Ez egy Mitsubishi Frequrol FR-U120 egyfázisú 0,75KW-os.
Amikor bekapcsolom a számláló szépen felfut a beállított frekvenciára,de a motorral nem történik semmi. Semmit nem tudok az előéletéről.
Az egyik paraméterben le volt tiltva a kezelőfelület használata,a másikban pedig a bármilyen paraméterhez való hozzáférés. Na amire erre rájöttem. Húúú.
Van valami trükk még? Köszi minden segítséget.

Feri

wm94bppdn

Nem kéne beleszólnom, mert nem ismerem ezt a frekiváltót, de általában szokott lenni reset, ami mindent gyári alaphelyzetbe állít. Utána el lehet kezdeni a kisérletezést.

Papp Ferenc

Már túl vagyok rajta.De köszi!

Csuhás

Szokott lenni a kapocslécen egy rövidzár ami az egyenirányítótól a kondik felé megy. Kivéve szűrő induktivitás rakható a helyére. Az megvan?

ra8nsmk6w

Ha jelszóval védett akkor nem sok mindent tehetsz. Ilyen van nekem is, polcon jól mutat.

svejk

Ne má'!!!
A Factory reset kihozza azt is.
Természetesen a benne levő paraméterek elvesznek, de ugye az is a cél a jelszóval.

svejk

ra8nsmk6w

Elolvastam! Akkor van egy jó frekiváltom?.Szerintem reseteltem én már mindent. Ugyan fagyasztóba még nem raktam , hogy felejtsen.

Papp Ferenc

Szép Estét! A bemenetnek egy kétpólusú a kimenetnek egy 3 pólusú csatlakozója van.

Bencze András

Valószínű táphiba, az IGBT meghajtók nem kapnak tápot, de azért a főáramkört sem árt ellenőrizni.
A kb. 310V DC eljut-e az IGBT-ig.

Papp Ferenc

Szia!  Megnéztem a panelt közelebbről. Van rajta egy 6,8V-os zéner. Lábakon mérve rövid zár. Levettem alóla a modult,s a zárlat megszünt. Van vagy 5 ilyen modulom de mind zárlatos azon a ponton. Ha tudnék tennék fel képet róla. Nem jön össze ez a javítás sem. Van forgalmazója a modulnak, de nem biztos hogy szállítanak 1 db-os tételt. Már azon gondolkodom teszek rá egy másik modult,de nem tudom az eredeti belső felépítését. A típusa BKO-CA1127 . Köszi András az ismételt segítséget. Feri

Bencze András

Szia! A modul adatlapja megvan? Én nem találtam, de lehet béna vagyok. Ki az elkövetője? Esetleg papír alatt van másik típus. Távolkeleti forgalmazóval vigyázz, én már faragtam be ilyen szállítóval.

svejk

Kisebb modulokban benne van az áraamérés shönt ellenállása.
Nem azt méred??

svejk

Ne bonyolódj bele, majdnem biztos, hogy csak paraméterezési hiba.

svejk

Egy hasonló arégi mitsu a múltkor enegem is szívatott, persze kiderült csak én nem jól értelmeztem az manuált.