Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok, egy fr.váltó kimenetén a motort kapcsolgathatom? pl relével? vagy nem örül neki

000000000

Kapcsolgathatod , ha azt akkor csinálod mikor a frekvenciaváltó áll.
Különben lehet belőle nagy bada bumm is [#hehe]
Amúgy minek kéne azt kapcsolgatni ?  

000000000

ettől tartottam...
pl eszterga, menetvágás

6rk75uezn

Szerintem ez megoldható a freki váltó saját irányváltó funkciójával.

Sz.József

És miért ott akarod kapcsolgatni?
[#fejvakaras]

000000000

Olyan frekvenciaváltó ami tud félellenállást kezelni simán megfogja neked a gépet 0.1-0.2 sec alatt és forgásirányt is vált azonnal, ha kell.
Természetesen lesz vele mit tökölni, hogy úgy megálljon mint a gerely.  

Sz.József

Hát ez-az...[#eljen]

000000000

ha nem pc vág menetet, nekem a horonynál ki kell kapni a kést, és irányváltani   :)

000000000

kikapcsolom, lelassít 20 sec, kikeresem a menüben az irányváltást, megtalálom, megnyomom a startot, szép lassan felgyorsul 60 Hz re. Ennyi.

hostya

Van egy olyan érzésem hogy Te még soha nem kezeltél frekiváltót a kezelő paneljáról.. :)

000000000

ez így van :)
(de vörös proletáron vágtam m20*1 menetet)

2dm0z6nm5

Tapasztalatom szerint, esztergához legalább 2x nagyobb frekiváltó kell mint a főorsó motor. Békebeli "igazi" esztergán 1.5kW-os motorral 2.2 frekiváltóval fékellenállás nélkül 0.3 másodpercet sikerült elérni le, illetve felfutási időnek. ( kiiktatott védelemmel , 1.2 x-es túlterhelés engedélyezéssel, DC köri feszültség maximum, a plafonig tolva )  Ezt már a mester is elfogadhatónak találta a mágneskapcsolós irány váltás után. A frekiváltó a meglévő kezelőszervekről kapta az indító, irányváltó, leállító parancsot.

jn08jf8im

Szép napot!
Segítséget szeretnénk kérni.
DANFOSS VLT 2800 Készülék programozásában .
A gondom automata modban nem tudom a 106 paraméterben megadott fordulatot előcsalni.
De a legjobb ha 1k potméteren keresztül tudnám állítani a fordulatot.
Ha valaki segítene elküldeném az eddig be állítot paramétereket.
Előre is köszözöm

2dm0z6nm5

Üdv!
Ezt a típust nem ismerem de ez talán segít http://www.azimutkft.hu/downloads/segedletek/2800_Kezelesi_utmutato.pdf ahogy látom a leírásból: CHANGE DATA megnyom,fel, le gombbal HAND módba rakni, ekkor a referenciának kéne látszódni. 20-as paramétert engedélyezni kell ENABLE

2dm0z6nm5

Most látom hogy autóban nem tudod állítani a ref et. Ha a  2-es paraméter nulla, és be van kötve a potméter nem tudod állítani a frekvenciát?