Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Éled a gép Laci?
Ezek szerint nem volt menthetetlen.

s2k5ycubj

Éledezik,bár nehézkesen.

s2k5ycubj

Készülnek a fotók is,nagyon megvan rohadva mindene. A gombok sem működtek,azt hittem valamit rosszul csinálok és azért nem tudom programozni. De most már kezd alakulni.

4d52ifwte

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy 3 fázisú dahlander motor.
delta/csillag, csillag kapcsolású.
3x220V kimenetű frekiváltóval hajtanám. a dupla csillag kapcsolás átalakítanám deltává. ( dupla tekercsekkel)
Ez a gyorsabb fokozat az eredeti 3 fázisú betáppal is.
A frekiváltó meg tenné a dolgát, legalább is ezt szeretném.
Több 3 fázisú gépem megy (220/380) deltába kötve 3x220V frekiváltóval, de azok nem dahlanderek.
Megörültem mikor megláttam az új dahlander motor típusát, ami mint említettem delta/csillag, csillag. Ezért úgy gondoltam, csak át kell alakítanom a fent említett deltává.

Jó lesz ez így, mi a véleményetek?

Teaway

Nem.
Deltában is 3x400V kell neki.

4d52ifwte

Szia!

Biztoa vagy benne? Ismered a delta/csillag, csilag kapcsolást?
A kisebb fokozat most nem érdekes, a dupla csillagot alakítanám dupla deltává.
( mikor a kisebb fokozat van deltában, ott sorba kötnek két tekercset...)

Teaway

A dupla csillag meg pláne nem alakítható semmivé se, hacsak nem 12 (2x6 tekercs) kivezetésed van a motoron.

4d52ifwte

Az u1, V1, W1 kapocsléc alatt mindegyiknél két drótnak kell lennie, ha ez így van megcsinálva ott szét lehet választani...

Teaway

Igen, úgy rendben van.

jani300

Ez egy érdekes ötlet ![#eljen]
Így fejből nincs előttem a bekötés , de egyszer megnézem .

4d52ifwte

Megnéztem, sajnos a tekercsfejnél kell szétbontani, a kapocslécre már csak mindenhová 1 drót megy.:-(
Pont a mútkor szívtam a köszörűmmel emiatt, ott is ezt kellett elkövetni. Hej de irigylem akinek van 3 fáisa.:-)

hostya

Bizony bizony... :(

A Dahlander motorokat a frekiváltó feltalálása előtt fejlesztették ki ipari alkalmazásra, és éppen ezért 3x400(380)V a kapocsfeszültségük, és a kialakításuk.
Az egyfázisú(230V) frekiváltó alkalmazása csak a tengerentúli (vagy 120/200V-os hálózattal rendelkező országokba szánt),beszerzésből származó Dahlander motorokhoz használható, ahol a hálózati feszültség 120/200V...

4d52ifwte

Értem, de megoldást kell találnom.  
Bármennyire is rühellem, szét kell bontanom a tekercsfejet és úgy összekötni a tekercseket, hogy delta legyen, három dupla (párhuzmos) tekerccsel.
Akkor már mehet neki a 3x230V. illetve meghagyom a bekötési lehetséget, csillag-csillag bekötésre, ha valaki netán 3x400V-ról hajtaná valamikor, igaz a kisebbik fokozat elveszik,majd hajtja 3x400V kimenetű frekiváltóról.

Teaway

Szerencsémre van egy Pityesz-féle csillagbekötésű generátorom, az hellyel-közzel enyhíti a 3f hiányát :D