Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Gyorsan írok egy magán mailt ( válaszként )

Rabb Ferenc

6rk75uezn

Sziasztok.  
Kérdeznék valamit mert nem vagyok túl jártas freki váltók terén.Ennél a frekiváltónál lehet olyat csinálni hogy ugye 1 fázis be és 1 fázisú motort rákötni?

Révész Richárd

Szerintem nem.
Legalább is ez derül ki számomra a linkből.

Révész Richárd

http://www.iramko.com/ODE-2_Egyfazisu_frekvenciavalto" TARGET=_fnew>Ezt nézd meg ezek direkt 1 fázisu motorhoz valók.

6rk75uezn

Igen,ezek tuti ahhoz valók,de az előző az már megvan és abba reménykedtem hogy tudok róla 1 fázisú motort is hajtani.

Révész Richárd

svejk

Mekkora a frekiváltó és mekkora teljesítményű a motor.

Általában pár száz Wattig a gyakorlat szerint kielégítően működik ez az elméletileg nem használahtó párosítás.

6rk75uezn

A freki váltó 2,2kw-os,az a helyzet hogy kefés motorról lenne szó.(kisgépek,flex,kézi körfűrész stb)Szerintem ezeket biztos nem lehet vele hajtani.

svejk

Brrr...azokat nem éppen 1 fázisú motoroknak nevezzük, hanem inkább univerzális sorosnak, vagy köznyelven ahogy írod kefésnek.
Így már valóban felejtős, de még a Révész Richárd által javasolttal 1 fázisú motorokhoz ajánlott frekiváltóval is.

6rk75uezn

Okés,én is úgy gondoltam.

iadbesaa

Üdvözlet Mindenkinek!
Zanzásítva leírnám a nyűgömet, segítséget remélve.
Volt egy műszerész esztergagépem, eladtam. Vele eladtam egy Altivar 16 fekiváltót is. Ezt pótolandó, hozzájutottam egy FUJI FVRO.75E9S-7EN  inverterhez, ami normálisan működött mindaddig, amíg a felső frekvenciát 400 Hz-re átállítási próba után nem adott kimenetet. Magyar manuál nincs, valami módon a működés visszaállt, de a kimenet csak 50 Hz-t ad, leszabályozhatatlanul. Egy német nyelvű közel azonos manuál segítségével próbálom a gyári beállítást visszaállítani, de nem tudok az F00-F79 menüpontokba adatot bevinni. A PRG/RESET, FUNC/DATA, ^ /ˇ , RUN, STOP gombok működnek, a kijező jó. A beírás és elfogadtatás módját / sorrendjét nem ismerem, ehhez kellene magyar manuál, vagy tanács. Próbálkoztam a Hobbielektronika oldalon, de gyér a forgalom. Nagyon kérem, segítsen valaki, ha tud. Tisztelettel és köszönettel : martoslaci1

0mc7gus0g

Szia,
Az F00-t tudod irni? Ha, ott "0" van elméletileg bármit átírhatsz. Ha, viszont "1" akkor az adatok változtatása le van tíltva. Tehát itt csak "0" lehet....

iadbesaa

Szia! Köszi a választ!
Az F00=0, átírni nem tudom. A paraméter beírás már megy, de néhány adat nem marad bent. A frekvencia szabályozás már nem megy, a beírás 1.25 Hz beleragadt, ezt a RUN/STOP kezeli is, a motor is ezzel vánszorog. Az F29-ben Er2 van, ezt nem tudom törölni. Ez adatátviteli hibát jelent. Az F02 = 0 és nem változtatható, amig az F29 ben bent van az Er2. Az F02=1-et kellene beírni, ezt nem engedi.