Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

4d52ifwte

Egy fórumtárs már átkötötte az ugyan ilyen típusú motorját a marógépen.
3x220V-tal hajtja.  
Írtam is neki, kíváncsi vagyok ő hogyan csinálta, de másképp nem igen.
Olvastam a marógépes topicban, Gabeszosz gépéről van szó. A könyvtárában is vannak fotók, a frekiváltónál is berajzolta szépen a 3x220V kimenetet és megjegyzésként, hogy deltába kötni a motort.:-) Sajnos az nincs fent, hogy a dahlanderrel mit is csinélt.:-)
Remélem előbb-utóbb majd válaszol.

jani300

Köszönöm ! Egyszer már én is linkeltem máshonnan . De annyira ritkán kell hogy nem akarnám megjegyezni .Én is a forgó háromfázis csinálót használom , némileg másképp . De itt jobban szeretik a frekiváltót úgy látom .  A nyomaték vesztése (inkább teljesítmény ) azért nem mindig előnyös . Mondjuk itt szó lehetne egy sima 230/400 as motorra cseréről is , esetleg .

000000000

Sziasztok. Nemrég estem bele a hobby cnc világába és egy kérdéssel fordulnék hozzátok. (habár én munkára építem magamnak, nem maga az építés fogott meg)

Jelenleg egy Emco Compact 5 CNC esztergával rendelkezem. A gyári Y, Z motorok le lettek cserélve, kapott egy külső vezérlőt sikerült őket tökéletesen bekalibrálni, és jelenleg PC-ről megy.

Viszont most elérkeztem arra a pontra hogy a főorsót is Mach3-ból szeretném vezérelni. A főorsó motorját jelenleg a gyári vezérlés működteti.

A főorsó motorja egy 440W-os 3.0A motor. (gyári motor) Na és most jönnek a kérdések.

Milyen frekvenciaváltót ajánlanátok? Sajnos nem vagyok otthon ezekben a márkákban.

Tudtommal ahhoz hogy az RJ11 vagy RJ45-ös portot a gépre kössem, be kell szereznem egy RJ11-RJ-45/USB átalakítót. A Mach3 tudja USB-ről kezelni?

A megfelelő fordulatszám kijelzés hogyan oldható meg? Azaz hogy a Mach3 megfelelően érzékelje a fordulatszámot.

Kérlek ne harapjátok le a fejemet a kérdéseim miatt. :) A finommechanika (a munkám miatt is) mindig is közelebb állt hozzám mint az elektronika.

Válaszotokat előre is köszönöm.

s2k5ycubj

A motorról kéne tudni,hogy milyen,mert,ha dc motor,akkor nem frekiváltó kell oda. A gyári vezérlése,ha még megvan,biztosan jobb,mint bármilyen másik.Tessék fotózni... És a főorsón milyen jeladó van,az is lényeges. Ismétlem önmagam:tessék fotózni.

000000000

hello mindenki kérdésem lenne miért nem kapcsolja a pico relé a frekiváltóval hajtott motort?

PSoft

Mi az a "pico" relé?
Mi kapcsolná a "pico" relét?
Milyen frekiváltót kapcsolna az a "pico" relé?
Milyen motort hajtana az a frekiváltó?

000000000

hello psoft eddig a mach3 inditotta a kress marómotort ezzel http://www.cncpart.hu/elektronika/picorelay de most kicseréltem a kresst egy ilyenre http://www.ebay.at/itm/ELETTROMANDRINO-INVERTER-ACCESSORI-0-75-kw-18-000-CNC-Hf-Spindel-Spindle-/261385316854?pt=Elettronica_Industriale&hash=item3cdbc769f6 és ugyanabba az aljazatba dugtam mint a kress volt a mach3 bekapcsolja a frekiváltót és kézel inditom a motort de ha le akarom álitani programból akkor nem csinál semmit de ha lekapcsolom kézzel a motort a frekiválton akkor utána lekapcsol a relé is próbáltam beledugtam ugyanabba az aljzatba egy nagy flexet simán kapcsolgatta a mach3!?

hostya

[#fejvakaras]
Lehet hogy azért van így, mert a Kress + "nagy flex" valahol rokonok... (univerzális kefés motor van mindkettőben)
A frekiváltó az egy másik család sarja... [#vigyor2]

000000000

hogy lehetne megoldani ?

hostya

Cseréld le a pico relét egy http://www.cncpart.hu/elektronika/IRC" TARGET=_fnew>ilyenre

ra8nsmk6w

A frekiváltó manualját linkeld be

z4ejygu7v

Tisztelt fórumtársak!

Van egy Yaskawa j 1000 frekiváltóm, de sajnos elszállt.
A fék ellenállás kapcsára kötötték a hálózati 0-át.
A két panel össze van fogva egy forrasztott sor kapoccsal. Érdeklődnék valakinek volt-e már ilyen javítási gondja, és nincs-e véletlenül olyan célszerszáma, forrasztó, amivel a két panelt szét lehet huzni? A javítás ugyan is csak utána lehetséges.

Papp Ferenc

Szép Estét!  Amennyiben csak egy sima tüskesor , egyszerű. Megmelegítve ki kell húzni egyenként.Bárhol beszerezhető.  Feri