Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Ne kavard meg szegényt, olyan nincs hogy 3x 230 hanem 3x200 (pl. Japán)
Amire Te gondolsz az a 3 db fázisfeszültség nálunk, de ezt így nem használjuk és nem nevezzük.
Ez már 4 vezetékes hálózat, de frekiváltó esetében az egyenirányító nem tud mit kezdeni a csillagponttal.

svejk

Igen ezt hívják...
Tehát ha máshol nem akarod használni a géped, akkor neked mindegyik frekvenciaváltó jó lehet. 3x200V 1x230V 3x400V

mxjj54gxi

a 380/500 voltoshoz? Csak mert ezt nem tudom értelmezni.
ha a fázisfeszültség 230 volt, akkor a vonali lesz 400, ha a fázis 380, akkor a vonali 660, illetve 400/690 létezhetne még. a két feszültség között gyök három a szorzó.
Ez az 500 volt nem passzol sehová.
Ez valami amerikás, esetleg brazil darab?
CSak mert ezeken a helyeken a hálózatok mitőlünk eltérően nem 120 fokos szimmetrikusak, esetleg ott jön ki 500 volt?
Emiatt nem tudok fix választ adni, csak annyit, hogy nagy valószínűség szerint jó.

xkbv3nx0d

a bemenetére írja, hogy 3 x 380v-tól 500v ig.

mxjj54gxi

ja értem, akkor jó az itthoni 3f hálózatra

svejk

380-480(vagy 500) ez szokott a itteni 3 fázis bemenetűekre írva lenni, mint bemenő feszültségtartomány. (csak ugye rosszul írta Szokes)

Arról a Brazil nem 120 fokosról mesélj már, még nem is hallottam róla. :(
(USA tudtommal 120 fokos)

f35ezvjs

Igen én is úgy tudom 120 fok de a két fázis között csak 220 volt van. Az egy fázisuk pedig 110 volt.

Itt estünk egy kicsit pofira, mert szerettünk volna egy három fázisú motort felszerelni egy kanadai megrendelőnek de nem találtam olyan marómotort ami 3x110 volt de olyan frekiváltót sem ami 1x 110 voltról állít elő 3x110 voltot és legalább 300 Hz tud.

mxjj54gxi

A brazilról csak annyit tudok, hogy az egyik nagy frekiváltómon van külön olyan menüpont a progizásban, hogy brazil, usa, vagy európai -e a hálózati felépítés.
Sajnos ennél több infót eddig nem tudtam keríteni.
Az usa beli ott trükkös, hogy egyszerre van háromféle feszültség a háromfázisú hálózatukon, úgy, hogy ha a nullavezetőt is használod, akkor van egyik variációban 110, 220, és még valami, amit most ki kéne számoljak, és ezt úgy tudják előadni, hogy T alakú a három fázor képe. ha meg kihagyod a nullavezetőt, akkor ugye a készség magának beállítja a 120 fokos fázorok közepére képzeletben, és akkor meg jön a 3x220 vonali. Valami ilyen trükkje van a braziloknak is.

xkbv3nx0d

na még egy kérdés... a fordulatszám szabályzás tartománya... a kinézett tipus leáírsa ezt írja:

hogy 0...5500 1/min

akkor ez gondolom marómotorhoz keves.

svejk

Nagyon őskövület lehet, ha csak 100Hz-et tud.
De egy-egy fényképpel az adattábláről többre mennénk, mert ahogy láttuk az előzőekben kicsit meg tudod kavarni a jó szándékú segíteni akarókat. :))

xkbv3nx0d

adattáblán nincs erre utaló adat, de itt a leírása

http://www.sew-eurodrive.com/download/pdf/11299274.pdf

svejk

Bizony ez cinó Neked.
De egyébként is óvva intenélek tőle, régi típus, német logikával.
Vegyél egy japánt, vagy más távol keletit, annak fehér ember is érti a programozás logikáját.

xkbv3nx0d

Köszi... sajnos már én is erre jutottam... de nem nagyon találok olyat ami mindenhez passzolna... mert ugye a mottorral is nem árt összhangban lenni... de egy páros volna az igazi.

svejk

Mit nem találsz?
Nincs is még motorod. :)
Hacsak nem NyÁK-ot akarsz fúrni/marni, akkor  első körben a 400 Hz (24000 1/min) elég, ezt meg ma már mindegyik tudja.
Feltéve ha ragaszkodsz a direkt meghajtáshoz.

xkbv3nx0d

ja nincs...

helyi okok miatt ragaszkodnék a direkt hajtáshoz... tetszenek a fortunás megoldások is, csak hova és milyen motort rakjak. mert egy nagy motor nem fér el...