Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyszerű VDR (feszültségfüggő ellenállás) varisztor kinek hogy tetszik. Ha nincs másik hagyd üresen, de tartsd távol a hálózati lökésektől, villámoktól a frekiváltót.

svejk

A szupresszor az félvezető alapú...

svejk

Úgy kezdődik a típusjel, hogy : ZNR...

PSoft

Ja,...azt elfeledtem írni,hogy vadiúj a gép.
Ez volt az első bekapcsolása.:))

Egyébként egy univerzális váz,(1-3 fázis)ahogy a belsejét nézem.
A táppanel cseréjével,(átültetésével,még+alkatrészekkel) máris 3fázisú lesz.
A beültetett Graetz pld.3fázisú,egyfázison "sánta"üzemben megy.:)

PC tápokban is vannak ilyen VDR ellenállások,esetleg abból átmentve egyet???

frob

persze igazad van, névre keverem, variszot varisztor... bocs bocs

frob

kb akkor a tárcsát keress mint ebben volt és biztos jó lesz

svejk

Túl drága lenne többféle híddal.
Csak a márkás PC tápokban találsz ilyen alkatrészt.
Valószínű 10D471K volt, ha kisebb energiaelnyelésűt is raksz, több mint a semmi.
A 471 a fontosabb, ez a letörési feszültséget jellemzi.

PSoft

Van egypár "híddöglött" frekiváltóm is,majd holnap beléjük kukkantok.:)

Köszi.[#worship]

svejk

No, azok közt nem találsz annyira gagyit hogy ne lenne bennük. :)

svejk

Tapasztalatom szerint, ott Veszprém környékén rengeteg Bonfiglioli van közkézen. :)

PSoft

Érdekes,... nekem ez az első a kicsi kis "praxisomban".:))

Amúgy céges gép,"erős" ipari környezetben.
Mindenképp teszek bele VDR-t.

Nehogy má a jövő héten,meg visszahozzák,... hogy még "garanciás".:)))

000000000

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem:Aki látta a talin a főorsóm meghajtásához használandó kékszínű villanymotoromat az meg tudná nekem mondani,hogy azt lehet-e frekiváltóról üzemeltetni?
Én úgy gondolom,h asszinkron motor,de nem vagyok benne teljesen biztos.2880-at fordul,230voltos,50hz-es.Ezt ha frekiváltóról szeretném üzemeltetni akkor át kellene-e tekercseltetni más hz értékre?
http://majki.freeweb.hu/elektro/mcu/project/fv600/fv600.htm" TARGET=_fnew>Ez a svejk által linkelt frekiváltó kb mennyiből jönne ki és kinek mi a tapasztalata vele?Nekem léptetőmotorjaim vannak,azokat nem zavarja be?A motor mellé kell e elhelyezni,vagy a gép mellett legyen,h a léptecseket ne zavarja?Elnézést a sok hüle kérdésért,de az elektronika elég távol áll tőlem,de igyekszem fejlődni.
Előre is megköszönöm a segítségeteket.

hyuekyh7a

Ha egy fázisú, márpedig azt mondod akkor sajnos nem lehet frekiváltóról működtetni. Igen asszinkron motor, de kiválóan lehet szabályozni egy toroid szabályozható trafóról.

svejk

Ma már aktualitását vesztette a link, amikor tizenpárezerért gyári frekiváltókra lehet szert tenni.
Én nem emlékszem milyen motorod van, segédfázisos kondis?

h2o

Meghajtható egy 1f-ú aszinkron motor is egy 3f-ú frekiváltóról. Próbáltam. Más kérdés, hogy milyen lesz a teljesítménye és mennyire fog melegedni?

Jobban jársz, ha megépíted az Egyújabbgépépítő által tervezett frekiváltót. Ahhoz talán kapsz tőle olyan firmware-t ami direkt 1f-ú motorhoz van.
A zavarok ellen árnyékolt kábellel és megfelelő szűrővel tudsz védekezni.