Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

Szasztok.

Segítségetekre lenne szükségem...

Van egy kis gond a marómotorunk körül... és úgy néz ki külön-külön kell beszereznünk a motort és a frekiváltót.

Tud valaki ajánlani egy kb 1.5Kw-os motorhoz való frekiváltót, vagy amit már valaki megépített vagy meg lehet építeni... Ha már így jártunk akkor hódolnánk e téren is a hobbinak és magunk készítenénk el egyet.

000000000

Az építésnek nem sok értelme van , ha csak nem vagy vérprofi ezen a téren.
Egy technikai malőr kapásból majdnem a duplájára emeli a költségeket.  
És így már ott tartanál hogy vadi újat kapsz.
Én 20000Ft-ért adtam az 1.5kW-os frekiváltókat, el is kapkodták.
Ennyiből tudnál összeépíteni egyet ha elsőre sikerül és nem száll el benne valami és ez még elég fapados lenne programozhatóság terén.
Nem lebeszélni akarlak csak az ár értékarányt nincs egyensúlyban egy épített és egy használt között.    

xkbv3nx0d

oké... nincs még egy eladó példányod:)

000000000

Sajnos nincs ekkora amik meg megmaradtak azoktól pont a beszerzése miatt nem akarok megválni.
0.1-0.2kW-os van még pár darab 10000-11000ft-ért.
Volt aki 0.1kw-tól 5.5kW-ig bezárólag vitt egy egész sort annyira bejött neki.  

xkbv3nx0d

hát akkor ezzel nem vagyok előrébb...

000000000

Marómotor milyen lesz a gépen?

xkbv3nx0d

hát még az is éplékeny... ha találnánk valami jó megoldást... jelenleg egy 1.5kw-os vízhűtéses "kínait" néztünk...

000000000

A kínai csodákkal vigyázni kell mert eléggé érzékenyek a frekvencia/ feszültség karakterisztika nem helyes beállítására.  
Pillant alatt le lehet égetni ha sztenderd beállításokkal rákötöd a frekvenciaváltót.  

xkbv3nx0d

hát azért akartunk volna egyben rendelni... csak kiakasztanak a rizszabálók

000000000

Szerinted a kis kínai be fogja paraméterezni neked?
Szoktunk javítani orvosi és kozmetikai gépeket és láttam olyan dzsunkán gyártott gépet amitől a hajam égnek állt.
Szemrebbenés nélkül rákötik a tuchel csatlakozóra a 230voltot.
És ha összekeveri a kozmetikus véletlen a hideg meleg kalapács és a vio csatlakozóját akkor a kalapács fém részén terhelhetően megjelenik a fázis vagy a nulla attól függően hogy van bedugva a készülék.
Ezt már jeleztük a gyártónak, de szó szerint le se sz.rták
A gyártó meg felteszi a kezét hogy van kinai tüv vizsgája a készüléknek.
Akkor szerinted mennyire foglalkoznak ilyen kis problémával mint a paraméterezés?  

xkbv3nx0d

ok értem én... csak ettől függetlenül még szükségünk van egy marómotor megoldásra... mindenképpen valami frekiváltós (vezérelhető) szabályzású kefe nélküli megoldást preferálnánk...

Anno gondolkodtunk a KRESS motorokban is, de hangosnak tűntek:)

000000000

Csak neked csak most van egy 4kW-os főorsó motor ferkiváltóval.
De a kress halk suttogás ehhez képest ha 24000Rpm-el pörgeted [#hehe]

xkbv3nx0d

az már lehet nagy lenne... van valami infó róla... ár, kép, tipus stb...

tényleg hangos?

svejk

Vedd meg Nyiszi Perske-jét.
tuti szerkezet.
Vagy a Kalavio kft-től komplett motort és Omron frekiváltót.

xkbv3nx0d

:) először megadom a számlaszámom, ahova utalhattok:)