Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

6ywv3872f

NAh most bonyolódott a helyzet.
FCS -el most állitottam vissza a gyári paramétereket. A potit 0-ra csavarva kapcsolom be , kiirja hogy ready, feltekerem a potit 1sec után kiirja OHF!!! Na ilyenkor mivan?

Révész Richárd

Az OHF tulterhelést jelent.
Egyfázisú a frekiváltó?Ha igen akkor a motor deltába van kötve?

6ywv3872f

igen egyfázisú. igen valószinű deltában . Ez a frekiváltó ezzel a  motorral tökéletesen működöt eddig...amig visszaállitottam a gyári értékeket.

svejk

50 Hz-es 3x380/230 V-os ez a motor egyáltalán?

6ywv3872f

csatolom a motor adatlapját.
http://kepfeltoltes.hu/110222/DSC095191_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Csuhás

Jól látom hogy ez a motor csillagba kötve 185V-os?  Akkor jogos a túlterhelés jelzés hiszen az egyfázisú bemenetű frekiváltó gyári kimenő feszültsége 230V. Állítsd be a motor feszültségét.

6ywv3872f

Igen 185V.
Uns-t beállitottam 200V -ra mert ez a minimum érték. Frs értéket 75Hz -re állitottam.
Most a motor igy már elindul, hibát nem jelez, de nem pörög fel rendesen, csak nagyon alacsony fordulatra.

svejk

Ej basszus lehet ezzel kellett volna kezdened hogy van egy nem szabványos motor amivel eddig jó volt csak Te komfortizálni szeretnéd.
Ez úgy a 15. írásodból derült ki :(
nem ajánlottuk volna a gyári értéket főleg úgy hogy Te nem tudod mi volt az eredeti felállás :(

Így vetted komplett összelőve?

Nagy gond nincs csak ugy fél napon át szivatjátok(juk) egymást :((

6ywv3872f

igen jól látod, működött szépen halkan gond nélkül csak szerettem volna a sebességét a gépről szabályozni, most meg szívok vele... én meg persze nem irtam fel a beállított értékeket :)

Légyszi akkor abban kérnék segitséget most mit állitsak rajta hogy megint jó legyen! :)   köszi

Csuhás

Céloztál rá, hogy deltába van kötve a motor. De úgy még kisebb feszültséget igényel. Ha te kötötted át, akkor rakd vissza csillagba.

Csuhás

Ne haragudj de spéci motornál ez nekünk ugyanazt a böngészést igényli mint neked. Menj végig a beállítható dolgokon és értelmezd, állítsd be helyes értékekre. Ezt nem csináljuk meg helyetted. Ha egy két paraméterrel nem boldogulsz akkor kérdezz és válaszolunk.

6ywv3872f

nem kötöttem át semmit, a motor adatlapján ha csillagkapcs van akkor lehet csillagba van kötve és nem deltába, fogalmam nincs. Bár én már lementem Alfába és csillagokat látok :)

6ywv3872f

ok, gondoltam, hogy van aki jobban ért hozzá mint én és csuklóbol megmondja mit kell állítani

Révész Richárd

Hát ez nem volt belekalkulálva a dologba.

6ywv3872f

sikerült egyébként beállítani nagyjából.  Ami lényeges paraméter volt a motor feszultség Uns, a motor frekije Frs, és a max kimenő freki tFr. Egy két dolog nem tudom mire jó, mint pl: type of voltage/freq ratio (Uft); Slip compensation (Slp)