Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Kapocsfeszültség változtatással hivatalosan csak állandó terhelésű aszinkronmotor fordulatát lehet szabályozni, pl. ventillátort.
(egyszer meséltem 100 W-os motorokról melyek kapocsfeszültségét változtatták, ráadásul a forgórész egy mezei vasdarab volt, ott is a motor nyomatékát kellett szabályozni)
Én a kapocsfeszültség változtatás helyett, végszükségben inkább sánta üzemben használnék egy normál frekiváltót.

hyuekyh7a

Amúgy tévedtem az Iramkónak van 1F motorhoz frekiváltója, az árát nem tudom :-(

svejk

Én még nem találkoztam olyen szerkezettel.
Nemhogy az is csak valamilyen thirisztoros/triakkos fázishasogatós cucc?

svejk

Hát ez nagyon jó...
Szerintem sokunknak újat mutattál!

http://www.invertek.co.uk/downloads/manuals/82-E21PH-IN%20Invertek%20ODE-2%20Single%20Phase%20User%20Guide%20Iss2.02%20(web).pdf" TARGET=_fnew>Itt van az angol manual tényleg egyfázisú motorra való, és rendes U/f karakterisztikával rendelkezik.

Valaki megtudhatná az árát az Iramko-nál.
Normális áron nagy igény lenne rá szerintem...

svejk

wzc80zbf7

Sziasztok. Van nekem egy Kress FME 1000-esem. Ennek a fordulatát tudom valahogy tovább csökkenteni nagyobb átalakítás nélkül? Most a legkissebb 10k RPM. Arra gondoltam hogy mivan ha bekötök elé egy fényerőszabályzásra használt panelt? Nagyon fog veszteni az erejéből? Frekiváltót tudtom szerint felesleges elé tenni. Vagy tévedek?

000000000

Sziasztok!
És honnan lehet tudni,hogy most 3fázisú vagy 1fázisú a motorom?Mert én úgy gondoltam 3fázis=380volt,de tegnap beszélgettem valakivel és úgy jött le nekem,hogy ez csak 3x230volt.Remélem nem írtam nagyon nagy hüleséget.

000000000

Állítólag egy 3x230-as 2880at forduló motort egy 400hz-es frekiváltóval meg lehet pörgetni akár 23ezerrel is és szinte hangja sincs,bár azt nem tudom,hogy mennyire melegedne.

svejk

No, nem fog elterjedni egyhamar :(

svejk

Lassan kitalálhatnád milyen motorod is van. :(

svejk

De ereje se lesz semmi. :(
Elmondtam a találkozón mit tudsz tenni, áttekertetni 200 Hz-re.
De ha nem hiszel nekem akkor csinálja úgy ahogy Állítólag Bácsi mondta.

000000000

Egyenlőre csak tájékozódok,mert nem valószínű h lesz ebből a frekiváltóból valami,de legelsőnek úgyis téged keresnélek meg ezügyben.

000000000

Majd talán pár év múlva a következő gépemen,de addig mindent szeretnék megtudni a frekiváltós hajtásokról.