Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

Akkor elképzelhető, hogy mondjuk beszerzek egy precise s65 motort aszem ax 45k rpm, 120v 600W... azt egy hétköznapi mondjuk 1.5kw-os omron frekiváltóval (1 fázisu bemenet, 3 fázisu kimenet) hajtani tudom...

000000000

precise főorsókhoz lett gyártva frekvenciaváltó.
Érdeklődj Tuba István-nál (a fórumon Egyújabbgépépítő).
De szerintem csak akkor éri meg ha már megvan az a főorsó.
Sajnos elég kényesek ezek a precise cuccok.  

xkbv3nx0d

na akkor marad kína:)

svejk

Azért kérdeztem, mert én még nem láttam 120 Voltos precise-t. Nem ismerem a Te típusodat.

svejk

Elképzelhető, de nem ajánlott, többek közt azért sem mert 15ezer alatt harmat gyenge lesz.
A frekiváltó nem csodaszer, kb 1:3 átfogással lehet aránylag eredményesen használni.
Neked ahhoz a 120 V 600W-os motorhoz kellene vagy 2,2-es frekiváltó mert nem férsz bele az áramba.
Ezért is mondtam hogy kevés a 120V adat, nem tudjuk az áramerősséget.

xkbv3nx0d

akkor még annyit, hogy mi a jelentősége hogy a frekiváltó bemenete 3 fázisú az 1 fázisú helyett?

jobb rosszabb vagy csak másabb?

svejk

Hobby-ban nincs jelentősége.
Annak inkább hogy a bemenet hány voltos hálózatra köthető.

xkbv3nx0d

ok értem köszönöm...

xkbv3nx0d

vagyis akkor egy 3x380-500v beeneti feszt igénylő az jó lehet?!

svejk

Ha van 3x400V-os hálózatod akkor igen.
De ha még mindig a 120V-os Precize motort akarod róla hajtani akkor nagyon nem ajánlom.

xkbv3nx0d

még jó hogy villamos analfabéta vagyok:)

ezt hívják parasztosan 380-nak... 3 fázisnak... mert ez van a plazma is arról egy, meg a co hegesztő is.

a precizén már túl vagyok:)

designr

3 fázis lehet még 3×230volt is..a frekiváltó inputot nézd,de hogy nálad ,melyk van azt te tudod..

xkbv3nx0d

na ez jó lehet nekem ez van... sima émászos

mxjj54gxi

Kétféle megfogalmazás van, ami miatt félrevezető a dolog.
Ami neked van, ott a fázisok és a nulla között van 3x 230 volt.
De a három fázis között, a műszert a két fázis közé betéve 3x 400 volt van.
Ezt töbnyire 3x 400 voltos hálózatnak szokták nevezni.

xkbv3nx0d

akkor végül is a kettő ugyanaz? és jó a hálózat az efféle bemenetet igénylő frakiváltókhoz?!