Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

re8jzm80a

igen van.már nagyjából összeállt a gép.sikerült hozzá szerezni egy öntvény talpat.igaz e1n de kis átalakítással egész jól passzol.

y2u56a0cc

Tudok neked uj omront adni.V7.Ha aktuális még dobj egy mailt.

re8jzm80a

Köszönöm már találtam

e9g6tycw

Üdvözlet! Valaki tudna segíteni?Az alábbi frekiváltóhoz kersek leírást.MOSCON-PC3 200v 3 PHASE 2,2KW
Előre is köszönöm!

e9g6tycw

r6w7wb3h7

sziasztok keresek 075 vagy 055 kw-os frekiváltót ami 220ból 3 fázist csinál aki tud irjon nekem köszönöm

000000000

Szia 0.4KW-os van.Ha érdekel írjál.

r6w7wb3h7

szia már megoldottam de azért köszönöm

designr

Hátha valaki csinált már ilyet..Amcsi frekvenciaváltó..3 fázis be,3 ki..én természetesen 1 fázis 230 ról akarom járatni..nem ujdonság..A bemeneti egyenirányító híd kímélése végett  arra gondoltam a bemenet 3. fázis helyére is beadom neki a fázist(sánta üzemben ugye 0 és fázis megy csak rá)Járható-e ez az út vagy van e ennek valami akadálya?Csinált -e valaki már ilyet?1.5 kw-os motort akarok deltában járatni 1.5 de 3 fázis bementű frekvenciaváltóval,az áramhatárok,védelmek korrekt beállításával,az említett plussz fázissal az élettartamát szeretném növelni.Válaszokat akár magánban is..Köszönöm..

mxjj54gxi

Nem oszt, nem szoroz, teljesen felesleges, mert a három hídágból az egyiken akkor is a teljes terhelőáram átfolyik, ha a másik két ágat párhuzamba kötöd.
Ha a max terhelőáramod nem haladja meg a bemeneten a gyári specifikációt, nem lesz a hídnak semmi baja. Ezzel a módszerrel pedig úgysem csökkented, csak két ágban, míg a harmadikban megmarad. Ha túlléped, max ez a harmadik ág kampecol be.

f35ezvjs

Mivel a először egyenné alakít a három fázis igy is teljes értékü kimenetet kapsz. De kérdezzük meg azt, hogy mi van akkor ha egy kondenzátort kötünk be pl a harmadik fázis helyére tehát van egy 0 van egy FÁZIS és van egy kondival eltolt SEGÉD FÁZIS.
mint mikor a háromfázisú villanymotort egyfázisról hajtjuk deltában.
Mi a véleményetek erről?

svejk

Ahogy Rferi írja felesleges.  
Még sosem kellett semmilyen frekiváltón sem egyenirányítót cserélni, még akkor sem ha az IGBT híd átment drótba. Bőven túl vannak méretezve.

svejk

Szintén felesleges, talán még káros is, mert feleslegesen veszel igénybe záróirányba két diódát.
Áram nem nagyon fogy folyni a kondis ágon,
esetleg ha a másik kettő közül valamelyik megszakad, de akkor meg a belső pufferrel kapacitív osztót alkot, de mivel a belső több száz uF ezért nem tud rendesen feltöltődni úgy sem.

f35ezvjs

köszi.
én azért csak eu szabványt vettem frekiváltóba a tekno motorhoz 2,2 KW a motor meg 2KW