Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Vannak nagyon buták és vannak nagyon intelligens frekiváltók.  
Tedd azt amit elgondolsz és számolj be  az eredményekről!

Bencze András

A motor névleges frekije felett a "konstanas" teljesítményű tartomány van. Ha növeled a fesztültséget  nő a motor teljesítménye amíg le nem ég. Nézz meg egy motor U/f ill. P/f görbéjét.

svejk

Embörök!
Danfoss VLT3000-es sorozatnak volt magyar fordítása??

PSoft

Hát,persze,hogy volt,A4-es formátumban.
Itt van a kezemben:

-VLT 2000 teljes Német
-VLT 2800 teljes Magyar
-VLT 3000 majdnem teljes(bő,kivonatos,fűzött)Magyar,csak a "sallangok" hiányoznak a fordításból.

Küldjem őket?

svejk

Köszi, nekem nem kell, mert elvagyok az angollal, vagy szimultán megkeresem egy másik VLT leírásban az azonos funkciót.
Egy fórumtársunk kötötte ennek meglétéhez egy VLT3008-as vásárlását.
Persze ha elektronikus formába tudnád tenni, akkor szerintem minden "gyűjtő" szívesen fogadná itt a fórumon.
Érdekes, hogy a http://mcliterature.danfoss.com/WebPublish/downloadPub.do?no=0" TARGET=_fnew>VLT2800 pl. fent van a Danfoss oldalán magyarul, de a 3000-est nem találtam.  

Virbo

Sziasztok!

Ha lehetek pofátlan, én szeretném a VLT3000-es magyar fordítását. :)

y2u56a0cc

A frekiváltó ac servo motor párosításról vélemények?

Bencze András

Vannak frekiváltók, amelyek forgás-visszacsatolással (helyzet) tudnak szinkron motort hajtani. Pl. Control Techniques Unidrive, de ezek alapjele általában +-10V. És vannak a legújabb áramvektoros hajtások amelyek az indukált feszültségből számítják a tengelypozíciót és képesek szinkronban tartani a motort.

000000000

Látom írtad adok veszek-ben hogy v1000-es széria tudja a szervót pörgetni.  
A g5 jóval agyasabb akkor annak is tudnia kellene, de akkor hogyan vehető rá , vagy esetleg mégse annyira agyas ?
Szerintem át kellene hozni ide a témát mert ott már állati nagy lesz a kupi.

Bencze András

Nézd meg a gépkönyvét, egyébként az Omronosok tapasztalatát is kérdeztem annak idején amikor kijött a v1000 és ha jól emlékszem ők annyit mondtak, hogy listán lévő motorral úgy ahogy megy, idegen motorral sz@r. Én ez utóbbit tudtam próbálni hasonló tapasztalatot szereztem.

y2u56a0cc

Igen a V 1000 is valami áramhurkos volt.1 sor volt elejtve a manualjában hogy PMSM motorokat is visz.

svejk

A V1000-es elvileg tudja, tervben van a kipróbálása.
A1-02  5. opció

De csak valami csökkentett nyomatékot írnak.

Elméletileg az érzékelő nélküli vektorszabályzósok tudhatják, legalább is ez minimum szükséges, hogy sejtse a frekiváltó merre jár a forgórész.

y2u56a0cc

van egy használt GE drive-om AF300 széria.Az elég komoly volt anno.Kinézem belőle hogy tudhatja.majd turok hozzá valami használatit.

svejk

Én próbáltam Siemens  vectorost, aminek szintén benne volt a manuáljában a PM opció, de gyakorlatban nem tudtam belőle értelmes dolgot kihozni.

svejk

A G5 már nagyon régi típus.
Elég a méreteit megnézni, persze ettől függetlenül nekem is a kedvencem.
Egy 1,1 kW-os V1000-es fizikailag akkora mint egy régebbi 200W-os 3G3MV.