Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

designr

Igen ,én is erre gondoltam amit írsz,hogy a bemenet 3. fázisára a kondis segédfázist.De megnyugtattak,köszönöm mindenkinek a tanácsokat..hajtani amíg megy..

svejk

Ez természetesen így helyes, főleg ha úgy is újat vesz az ember. [#worship]
Mert ahogy Szalai György szokta mondani, mindent arra amire kitaláltak. :)

svejk

Ismeri valaki az alanti technikát?
Megjavítottam, de nekem ez a német programzási logika nem az erősségem.
Hogy a túróba kell ezt rábírni hogy potiról menjen?
Már vagy két órája görcsölök vele. :(
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=eurotherm%20584s%20manual&source=web&cd=1&ved=0CCYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ssddrives.com%2Fusa%2Fdoc%2FHA389756.pdf&ei=jQ76TvS0Bqf-4QSN9p2bDw&usg=AFQjCNFn91qe1w4MPCXuwdijc0-wkWAs0w&cad=rja" TARGET=_fnew>itt a manuálja is.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Eurotherm/EUROTHERM-584S.jpg" border=0>

Bencze András

Pl. tedd remote-ba. Egyébként nem rossz, de nem Német hanem Angol.

svejk

Ez bolond...
Manualban már megy, de akkor meg nem látom a kijelzőn a frekit csak a típust.
Leget hogy angol, de biztos német volt a szoftvermérnök. :(

svejk

Most vagy sorkapocsról tudom potival és RUN bemenettel működtetni, de akkor nincs kijelzés, vagy átkapcsolom a Local gombbal és van kijelzés de akkor csak a kezelőről tudom működtetni.

svejk

A blockdiagram szerint próbálom kapizsgálni...

- ha Localban van akkor csak a a fel -le nyíllal lehet frekit beállítani - egye fene...

- De ha visszakapcsolok Remote-ba akkor miért nincs értelmes kijelzés, csak típusszám?

svejk

Azt is látom már, hogy a potit a 2-es Trim bemenetre kell kötni, hogy Manual ás Auto módban is hatásos legyen.

svejk

No megvan...
A Start up / Menü position -menüben lehet megadni mi legyen az alapértelmezett kijelzés.
A típusszám a Factory default...kapják be  
[#crazya]

svejk

Viszont azt írja szinkron motorhoz is használható...
No ezt majd jól kipróbálom...

svejk

Pál írta:

""Egy kis okossággal (nem transzformátor) üzemeltethető 1x230voltról is, ilyenkor is 3x400 volt jön ki belőle !"  

Szóval Villard vagy Delon hidas feszültségkétszerezőt használsz?

Gondolom Villard-ot de akkor mekkora soros kondi kell hogy átmenjen a több mit 1,5kW??

000000000

Delon hidas megoldást használok hozzá és mint mondtam a frekvenciaváltóban lévő kondikat is bele kellene számolni a képletbe.
Két darab 330μF kondi van benne, de ezt ha rákötöd egy 400 voltos frekiváltóra annak egyből sanyi lesz !!!  
Csak az 500 volt AC-s betáplálású bírja ki !!!

svejk

Akkor ha jól értem nem használsz plusz kondit hanem a belső két sorosnak a középkivezetését használod fel, mint a klasszikus kapcsolóüzemű tápokban a 110/220 V-os átkapcsoló?
Ez járható, csak bele kell nyúlni, azaz kivezetni a köztes pontot.  
Azt hittem külső egységként használod a feszültségkétszerezőt.

000000000

Külső egységként van használva és ebből meg a 640 volt dc a DC BUS-ra.
Nincs beletúrva a frekvenciaváltóba !

svejk

Jó..., tehát két diódád van és két 330uF-os kondid a "külső egységben".
Hmmm, végül is olcsóbb mint egy autotrafó...
Én az előbb leragadtam a Villard-os soros kondisnál, azért értetlenkedtem.

Ha nem kiabál fázishiány miatt akkor még jó is lehet.

Általában 380-460 V a megengedett bemenő feszültség ezeknél, tehát mindnek bírnia kellene.