Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyelőre még csak open loop vector-ban van , de a Gain értéket kicsit feljebb húztam 1.5-re.
Kicsit megtorpan mikor megfogom , de utána vissza is áll.
Ezt a delay time-al ez lehetne kompenzálni.

svejk

Nem tudok, nem tudok. Az egész gépet akkor hogy raktad össze?
Tessék keresgélni. Pl. visszanézni az adok-veszeket, aki már árult ilyen motort lehet tud még szerezni csak most nem hirdeti.

http://www.machineseeker.com/A972070/High-speed-motor-PERSKE-VS-31-09-2.html" TARGET=_fnew>Pl. ezek jó motorok, ER befogósítani

xkbv3nx0d

értem én az ISO-t arra mondtam én is... én is óckodok pont ezek a dolgok miatt a kínaitól... a kefés dolog sem zavar, de akkor ennyi erővel veszek a Kress 1050 Fme-1 et csak arra meg mindenki aszondja hangos, meg drága a patron... de egy saját összeállítás lenne az igazi!

xkbv3nx0d

Svejk ezen már túl vagyok... az egész gépet úgy raktuk össze ahogy akartuk, indent egtaláltunk, kitaláltunk. de ez a marómotornál ost nem megy... az adok veszeket visszanéztem többmindenkit megkérdeztem, de nincs most...

svejk

Mekkora ilyen kis fordulaton a motor áramfelvétele?
Nekem az szokott lenni a bajom ezzel a nyílthurkú vektorszabályzással hogy nagyon melegíti a motort kis fordulaton, tehát kell a kényszerhűtés. Persze cserébe van nagy nyomaték.
Nem tudok kompromisszumot beállítani, igaz nem G5-el szórakoztam.

besirkyjh

Egyébbként hogy kicsit meg nyugodj igazad van ezzel a maromotorral kapcsolatban nagyon nehéz dönteni de kel .
A Kress nem szerepelt a listában !

svejk

Kristály Árpád, Varga László, Gy.feri szokott ilyen faipari motorokat árulni.

000000000

Túl bonyolítod.... Szerezz egy 100 W körüli DC kefés motort (pl. E240), kb.6000-7000 rpm-ig direktbe hajhatod, és a Te géped mechanikájával "egyenszilárdságú" főorsód lesz a vázolt feladatokhoz. Nem kell ám hülyére pörgetni már egy 3-4 mm körüli szerszámot, hiszen kell normális forgácsvastagság is, nem fűrészport kell gyártani.:) Aztán majd ha megszerzed a tapasztalatokat, és ha a léptecses géped sem fog téveszteni nagyobb diamikájú előtoló sebességeknél, majd veszel rá sokkal drágábban egy nagyobb tudású főhajtás motort. Javaslom a csillag tesztet ehhez egy verziónak.

svejk

De már megint nem a topicodban vagyunk... [#ejnye1]

xkbv3nx0d

a csillagtesztet még ne iserem de kipróbálom... a Magi féle spirálteszt az teljesen hibátlan lett, kis és nagy sebességgel is, többfajta beállítással is. azzal elégedett vagyok.

besirkyjh

Azt hiszem a T2cnc.hu odalon megtalálod , érdemes megnézni és kiprobálni is .

besirkyjh

Igazad van .Menjünk a "szokes" topickba  

000000000

Tudhatnád hogy csodák nincsenek.
Az áramot addig küldi fel ameddig el nem éri az áramkorlátot.
egyelőre próbára használtam és nem volt ideje felmelegedni, de a kényszer hűtés elengedhetetlen.
Erre viszont a J7-nél láttam olyan lehetőséget hogy meg lehetett adni egy bizonyos frekvencia alatt meghúzzon egy relét.
G5-nél még nem néztem ezt a lehetőséget.  

re8jzm80a

Tisztelt fórumtársak.
Esztergagéphez keresnék frekiváltót.A motor 1.1kw 3 fázis.Teljesen általános használatú gép.Kérdezném hogy pl az alábbi típus megfelelhet-e,vagy hasonló kategóriában tudtok-e ajánlani valamit?
http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/erzekelok_szabalyozok/keb_bosch_frekvenciavalto_1_5kw_1492865828.html

svejk

Van "3 fázisod" vagy más néven "380-ad"  otthon?
Ha igen akkor ránézésre jó lehet.