Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem tudom merre laksz , de ha a Dunakanyar közelében akkor magánba megbeszélhetjük hogy átugrasz és megnézed.
Aztán eldöntöd hogy tényleg hangos vagy sem, de én már a hangjától is félek.  [#idiota]

xkbv3nx0d

hát... én miskolc:)

mérete, súlya, befogó tipusa, ára?

svejk

Jaa...
A kínai sem biztos olcsóbb hosszútávon és nuku garancia.
Ha nincs rá keret akkor barkácsolj! Találhatsz rá sok példát itt a fórumon is.
Biztos kell nektek az 1,5 kW??

xkbv3nx0d

nem biztos, hogy kell. csak ez volt szimpi:)
barkácsolni nem nagyon akarok de 150-200e sem adok ki érte egyenlőre.

svejk

Írd le mire akarod használni, mekkora gépen és biztos lesz aki véleményezi mekkora is kell neked.

xkbv3nx0d

a gépünket láthatjátok a saját topikomban...

főleg fára, műanyagra és alumíniumra kis és nagyméretű marásokra, díszítésre, profilvágásra...

000000000

Súlya 18 kg, A parton típusa E410-es A motor típusa passz, valami egyedi gyártó készítette.
Az első csapágyakat vízzel kell hűteni.
Az ára 200e 5.5kW-os frekiváltóval de csak neked itt és most  [#awink]

xkbv3nx0d

:) kössz de nem élnék vele

xkbv3nx0d

az ára miatt sem  és a többi paramétere is túl sok nekünk

000000000

Igen azt a gépet középen hajtaná ketté aztán meg felcsavarná mint a rongyot.

svejk

Akkor legalább 5-25 ezer közti tartomány kell.

Vegyél egy 300 Hz-es faipari motort, applikálj bele a tengelyébe egy ER befogót, frekiváltót neki és hagy szaladjon.
A fentiek kijönnek úgy 60 ezerből + a saját munkád.
Ha van valami jobb fajta motorod azt is áttekercseltetheted, de nem sokat spórolsz.
Ha pedig kell a teljes fordulattartományban a maximális teljesítmény, akkor marad a fortunás megoldás.

xkbv3nx0d

ami motorra az van irva hogy 120v (gyári precise motor) azt be lehet valahogyan üzemelni egy átlagos pl. omron freiváltóval?

svejk

Ez elég kevés adat...

xkbv3nx0d

mi kell még róla... egy precise 65 gyári főorsó motor

000000000

Van egy precise sc52 főorsóm és azt egy gyári 3 fázisú 230voltos frekiváltóval hajtom.
Az egész csak jó paraméterezés kérdése.
Mielőtt mások megdurrogjak, tudom nem az igaz 2 fázisú motort 3 fázisú cuccról hajtani.
36000Rpm-ig lehet pörgetni mert nem tud többet 600hz-nél hajtásvezérlő.