Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Kis fordulaton is nagy nyomaték!!!

Bencze András

De ennyiért használt gyári is van, és alapban azok se bonyolultak.

svejk

Ennek úgy tudom már 4 vagy 5 éve...
Akkor még nem nagyon voltak elérhetők ezek a technikák.
Meg gondolom az alkotás öröme.  :))

Bencze András

A legközelebbi talin csináljunk versenyt, pl. 2 léccel megfogott tengelyű motort melyik frekiváltó bír elindítani. Lehet majd fogadni. (akár) A mechanikus urak kitalálják hogyan lehet egyszerűen és pontosan megfogni azonos nyomatékra a motort.

jkrz3gwi

Van egy LENZE frekiváltóm és nemtom bekötni esetleg bekötné és beprogramozná nekem valak, természetesen megfizetem. Esztergapadhoz vettem, mert nincs csak egyfázisom és ezt a megoldást véltem a legjobbnak. Szentesi vagyok.

f35ezvjs

Szia Hozd el szolnokra megcsinálom neked
nekem LG frekiváltó van az esztergámon
nagyon szuper az is

jkrz3gwi

Nagyon rendes vagy, de egyik barátom bekötötte és beprogramozta szerdán.

000000000

Sziasztok! Siemens Micromaster 440 frekvenciaváltóban tudna e valaki segíteni? Esetleg magyar nyelvű leírás is érdekelne. Előre is köszönöm.

ra8nsmk6w

Egy éve használom gond nélkül.Egy kicsit vergödtem én is az Angol nyelvű Pdf-el, de rövid idő alatt sikerült a legfontosabb paramétereket beállitani.

000000000

A beállításban tudnál e ajánlani valamit arra a problémára, hogy lehet beállítani a gép kikapcsolás után megszűnő terhelés utáni újra lágyindítást? Jelenleg azonnal ráadja a teljes terhelést és hibával megáll.Nézegettem az automata restart funkciót de nem tapasztaltam változást.

6ywv3872f

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!
Altivar 18 -ast szeretnék beállítani analóg potméteres állításra. Tudnom kellene milyen paramétereket kell állítanom benne, továbbá a helyes bekötést.
Ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg velem.

Köszi
üdv
Szabolcs

svejk

pl. : http://stevenengineering.com/tech_support/PDFs/45A18UM.pdf" TARGET=_fnew>Altivar18
vagy:
http://www.altivar.be/pdf/UM18_ang.pdf" TARGET=_fnew>itt egy részletesebb
De valószínű magyarul is találsz a Goggle segítségével.

6ywv3872f

Köszi szépen, de ez nekem is megvan, ennek ellenére nehézséget okoz, mert nincs benne egyértelmű kapcs rajz illetve a beállítások pontos meghatározása. Valószínű ráfogok jönni idővel ha még vagy 2napig olvasgatom és próbálgatom de szerettem volna megspórolni ezt az időt magamnak. HA ennél pontosabb infót tudsz adni megköszönném.
üdv
Szabolcs

Csuhás

Egy Altivar 11-et kötöttem be tegnap. A rajz egyértelműen mutatja hogy hova kell a poti. Ezen kívül kell egy bekapcsoló, és esetleg egy irányváltó gomb. Ha jól emlékszem ennyivel már elindult a motor. Ezután lehet a paramétereket részletesen megnézni és beállítani, optimalizálni azokat.

Révész Richárd

A poti egyik szélső lábát bekötöd a +10 sorkapocsba, a másik szélsőt a COM sorkapocsba, a középső lábat pedig az AI1-be.
Egyébként a 26.-ik oldalon ott a bekötés.