Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

6ywv3872f

5Kohmos pitit tettem be. a poti bekötést én is megcsináltam pontosan így. parméterek átállítása nélkül semmit nem reagált.  
Bekellet lépnem 2-es szintre (L2A) de ehhez lekellett állitani a motort, ami szintén nem volt leirva hogyan, én levettem a HSP-t 0-ra, utánna már belépett.
Átállítottam 2 levelen az AIC és Crl paramétereket, de ehhez L2,L3,L4-et OFF-ra kellett állítanom. Jelenleg a poti Al1-be kötve, HSP 53-ra állitva 0,2-et modosit csak. Állítsak még rPG,rlG,FbS paramétereken is?

Révész Richárd

Első körben állits vissza mindent gyári beállításra.
Ezt a 2-es szinten tudod visszaállítani az FCS paraméternél.Kiválasztod "yes" és minden gyári értékre kerül.

6ywv3872f

ok, és utánna?

Révész Richárd

Révész Richárd

A +24 és LI1 közé köss egy kapcsolót.Ha ezt bekapcsolod akkor elviekben elindul a motor és a potival tudod szabályozni a fordulatszámot.

6ywv3872f

L1,L2,L3,L4 jelenleg is össze van kötve a +24 voltal.

A poti értéke maradhat 5kOhm? nekem 2.2kOhm van rajzolva a fedél belsejére.

HSP - mennyi legyen?

svejk

Így van, MINDIG az első lépés a Factory Deafault legyen. Ezek után általában már csak 2-3 paramétert kell átállítani.

motion

Nekem Altivar31 van. http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Altivar/" TARGET=_fnew>EZT kaptam hozzá CD-n. Hátha segít valamit. Ja, és magyarul van.
Üdv.

Révész Richárd

1-10 kOhmig bármi jó.
Kapcsolón keresztül vannak kötve a bemenetek vagy csak egy darab dróttal?

6ywv3872f

Révész Richárd

Csak a LI1-et kösd be.

6ywv3872f

ok,

HSP mennyire állitsam?

Révész Richárd

6ywv3872f

Működik! Köszönöm szépen !! :)

Célom az hogy Mach3 ból állitsam a sebességet, vagy akár a ki/be kapcsolást. van egy kapcs rajzom a LPT port jelének átalakitásáshoz. A ki/be kapcsolást és hogy gyorsan leálljon a motor hogyan lehet beállitani?

Révész Richárd

Az LI1 és a+24 közé kötsz egy relé záró érintkezőjét amit Mach3-ból kapcsolsz.Ez inditja a frekiváltót.
A gyors megállást a dEC menüben tudod állítani,ez másodpercben van megadva.
1mp-nél ne vedd kisebbre mert lehet hogy hibára megy leállás közben.